School de Bongerdschool met de Bijbel

Autoschade de Wilde Schoolvoetbal – Toernooi bij SV Epe en regiofinales bij KCVO

Krugerstee 2 blijft 3 teams van ‘t Mozaïek voor.

Het Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 3 en 4 werd op woensdag
10 mei bij sv Epe op sportpark “De Wachtelenberg “ gespeeld. In poule F werd er onder prima voetbalomstandigheden deelgenomen door ruim 315 spelers en speelsters onderverdeeld in 35 teams. Evenals voorgaande jaren waren er weer vele ouders, grootouders en supporters aanwezig.

Om half 2 werd er door de scheidrechters van de sportklassen RSG Noord Oost-Veluwe gefloten voor de start van de eerste poulewedstrijden. Nadat de 85 poulewedstrijden gespeeld waren konden de nummers 1 in de poules en de twee beste nummers 2 uit alle poules het in de kwartfinales tegen elkaar opnemen.
Na het spelen van de kwartfinales bleken er 3 teams van ’t Mozaïek in de halve finale te staan samen met de Krugerstee 2. De onderlinge strijd tussen ’t Mozaïek 3 en ’t Mozaïek 1 werd een duidelijke overwinning voor het ’t Mozaïek 1. De 2e halve finale werd een makkelijke overwinning voor De Krugerstee 2, zij versloegen ’t Mozaïek 2.

De spannende finale tussen de Krugerstee 2 en ’t Mozaïek 1 werd uiteindelijk gewonnen
met 2-1 door de Krugerstee 2. De grote wisselbokaal gaat dus net als vorig jaar in de
bekerkast van de school uit Vaassen.
De wedstrijd om plek 3 werd uiteindelijk een prooi voor ’t Mozaïek 2 die met 3-1 te sterk was voor schoolgenoten van ’t Mozaïek 3.

Als beste voetballer van het toernooi werd Thim de Wilde van de Gerardus Majella gekozen.
Hij ontving uit handen van de winnaar van vorig jaar, Thomas Eiland,
de Gerard Berkhoff wisselbokaal.
Rond 18.00 uur werd een prachtige sportmiddag op de Wachtelenberg afgesloten.

_________________________________________________________

Regiofinales Schoolvoetbal bij KCVO

Onder een prettig voorjaarszonnetje en dus aangename weersomstandigheden voor spelers, begeleiders en supporters werden op woensdag 10 mei j.l. op Sportpark De Egelbeek van KCVO, de Regiofinales Schoolvoetbal van Regio 1 KNVB district Oost voor basisscholen gehouden.
Ook deze finales werden mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Autoschadebedrijf
De Wilde en Rabobank Noord Veluwe.
In een geweldige ambiance speelden zo’n 400 jongens en meisjes, verdeeld over 28 teams, hun onderlinge wedstrijden. Rondom de velden op de Egelbeek was het een drukte van belang met heel veel supporters voor alle teams. De vele vrijwilligers hadden er voor gezorgd dat de velden waren uitgezet, de kleedkamers waren toebedeeld en het parkeren zowel op het terrein als in de omgeving van het sportpark zo goed en zo veilig mogelijk werd geregeld.
Het toernooi was verdeeld over een achttal poules. Er was een poule met meisjesteams groep 5/6 en een met jongensteams groep 5/6, welke op halve velden speelden. Beide poules bestonden uit vijf teams welke in onderlinge wedstrijdjes van 2×10 minuten tegen elkaar speelden. Uiteindelijk werd in de meisjespoule het team van Ichtus Zwolle eerste en het team van de Montessorischool uit dezelfde stad bemachtigde de tweede plaats. Bij de jongens groep 5/6, was de eerste plaats een prooi voor IJsselhof Zwolle, terwijl het team van De Dulkdalf Dronten op de tweede plek eindigde. Er werden hier geen halve finale en finale gespeeld. De winnaars van deze twee poules mogen als toetje meedoen aan de districtsfinales op zaterdag 3 juni a.s. bij Longa ’30 in Lichtenvoorde.
De meisjesteams van groep 7/8 waren verdeeld over twee poules. Ook zij speelden op een half veld. De nummers 1 en 2 van de poules speelden kruisfinales. De Kon. Emmaschool Zwolle won van de Anne de Vriesschool uit Epe, terwijl De Vlieger (locatie 2) Zwolle won van de Petraschool Nunspeet. De wedstrijd om de derde plaats werd door de Anne de Vriesschool met 3-0 gewonnen van de Petraschool Nunspeet. De finale tussen de Koningin Emmaschool Zwolle en De Vlieger Zwolle, werd uiteindelijk met 5-2 gewonnen door de meiden van Koningin Emmaschool.
Eindstand: 1. Kon. Emmaschool Zwolle, 2. De Vlieger (loc. 2) Zwolle, 3. Anne de Vriesschool Epe en
4. Petraschool Nunspeet. De nummer 1 en 2 gaan door naar de districts halve finales op 24 mei a.s. bij VSCO ’61 te Oosterwolde.
Ook de jongensteams 7/8 waren ingedeeld in een tweetal poules. Hier werden de onderlinge wedstrijden wel op een heel veld gespeeld. In de halve finale was de Franciscusschool Nunspeet na een 2-2 eindstand en het nemen van penalty’s net iets beter dan De Regenboog Oldebroek.
De Schatgraver Zwolle ging met 2-1 onderuit tegen de Hogeweerdschool Epe.
De wedstrijd om de derde plek tussen De Regenboog Oldebroek en De Schatgraver Zwolle eindigde
in 1-1. De ploeg uit Oldebroek nam de penalty’s net iets beter en hiermee veroverden zij de derde plek.
De finale tussen de Franciscusschool Nunspeet en de Hogeweerdschool Epe eindigde in een 4-0 zege
voor de mannen uit Nunspeet.
Ook hier gaat de nummer 1 en 2 door naar de halve districts finales op woensdag 24 mei a.s.