Boomkwekerij A.G. Mekelenkamp

Kerstbomenkwekerij Mekelenkamp is een professionele kwekerij en heeft ruim 20 jaar ervaring met het kweken en verwerken van eerste kwaliteit kerstbomen. Wij kweken o.a. Picea Abies, Picea Omorika, Picea Pungens Glauca en Abies Fraseri.

Onze kerstbomen worden twee keer per jaar vakkundig gesnoeid, zodat ze tot aan de piek vol zijn. Het labelen van de bomen wordt uitsluitend door ervaren vakmensen gedaan. Alle kerstbomen worden op maat en kwaliteit gesorteerd.

Vanaf begin juli worden bij ons de eerste kerstbomen aangekocht door tuincentra, groothandelsbedrijven en handelaren. Een maand later wordt begonnen met het aanlabelen van de kerstbomen. Deze worden vanaf bovenkant pot/kluit tot halverwege de piek gemeten. Vanaf de eerste week van november beginnen wij met het oppotten. Vervolgens worden alle bomen met pot voorzien van een plastic zak om het vocht vast te houden. Bijkomend voordeel is dat er geen grond uit de pot valt tijdens het verplaatsen van de bomen.

Sinds enkele jaren hanteren wij een nieuw concept, namelijk de potgekweekte kerstboom. Zeer aantrekkelijk voor verkoop in onder meer supermarkten en voor het gebruik binnen bijvoorbeeld vakantiehuizen op recreatieparken. Deze bomen zijn 100% potgekweekt en daardoor na gebruik van enkele weken binnenshuis buiten te planten in tuin of plantsoen.Deze tafelmaat kerstboom is het gehele jaar te bestellen en te leveren.

U kunt bij ons ook originele Nordmann-sparren (Abies Nordmanniana) uit Denemarken bestellen. Gegarandeerde kwaliteit. De Nordmann-sparren kunnen besteld worden in A- of B-kwaliteit. De bomen worden door professionals gemerkt, zodat het zeker is dat de kwaliteit uitstekend is.

Onze kwekerij is gevestigd op de Veluwe en goed bereikbaar via de A50 (Apeldoorn-Zwolle). Een bezoek aan ons bedrijf wordt bijzonder op prijs gesteld. Voor een afspraak kunt u ons telefonisch of per mail bereiken.

Boomkwekerij A.G. Mekelenkamp
Horthoekerweg 34
8167 LX Oene
telefoon 0578-642247
mobiel 06-51177874
fax 0578-642104
I: info@boomkwekerijmekelenkamp.nl
E: www.boomkwekerijmekelenkamp.nl