11 juli 2020 Speuldeuze & Praotstoel794

Om 9 uur begint wie in de Speuldeuze onder leiding van Cor Rorije met een rondtoer deur de Kop van Aoveriesel. Wie komt dan zeker Gerard Rutger Buisman teegn, maer ok uut Kampen en Gelemuujn heurt uule mooie meziek.

Om tien uur Gaat Tony van Dommelen zijn plek achter de knoppen opeisen, om de Praotstoel technisch tot een goed einde te brengen. Hij zal ook het programma-overzicht van de komende 2 uur bekend maken.

Daarna is er live een gesprek in het centrum van Heerde met een paar initiatiefnemers van de Stichting  “MooiLevenHuisHeerde.nl” . Door Linda Seinstra en twee initiatiefnemers, Arjan Joostema en Paul van Dalfsen, wordt ingegaan op het ontstaan van het idee,  en hoe de stichting en het huis voor kinderen met een beperking er uiteindelijk uit gaat zien

In de week heeft Cor Rorije ook een opname gemaakt met Ria Steentjes van het Formulierenteam van KoppelSWOE in Epe. Dat probeert de financiële problemen in de gemeenschap in beeld te houden zodat ze tijdig hulp kunnen verlenen door verwijzen en ondersteunen..

Linda Seinstra heeft daarna Fredy van Holst, de coördinator van “Grip op de Knip” aan de telefoon. Bij deze instelling maken zij zich ook zorgen om de gevolgen van het Coronavirus op de portemonnee van de mensen in Heerde.

Om 11:20u hopen we contact te hebben met Heidi Linck van de IJsselkaravaan / IJsselbiennale over de zoektocht naar mooie plekjes in de kleine IJsseldorpjes.

We kijken in de EvenementenKalender naar alle optredens en uitvoeringen die weer op gang komen.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programmawijzigingen.

De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren!

Als we nog tijd kunnen vinden dan houden we onze volgers op Facebook op de hoogte van de onderwerpen in ons programma. www.facebook.com/praotstoel794