11 september in de Speuldeuze en Praotstoel794

Erik Daems is dan druk met ‘t zuukn naor de muziekies uit ‘t Limburgse die ‘n beeld geeft van de streek. Beppie Kraft (Mestreech) hef ‘n bârgachteger achtergrond dan Rowen Héze (America). Of Angelina (Sitterd) en Gé Reinders (Geleen) bint allebeije luu uut ’n mijnstad teegn de Duutse grééns de plekke van de kompels.

In deze Praotstoel. Met Gert Roelofs achter de knoppen, zijn de Open Monumentendag en de Pleinmarkt de basis elementen in de onderwerpen die we volgen.

Cor Rorije start in Veessen bij de Mölle van Bâts, waar Gerrit Kouwenhoven de huidige molenaar is, maar op deze zaterdag neemt Robin van Katwijk de honneurs waar.

Linda Seinstra zal om 10:30u de start van de Kerkepadwandeltocht in klederdracht, tussen Hagedoorns Plaatse en de Grote Kerk in Epe gaan bekijken of meelopen.

Om 11uur is Linda hopelijk bij de Grote kerk aangekomen om de opening van de Pleinmarkt mee te maken en ons laten meegenieten van alles wat er op het grasveld gebeurt. Ze zal dan van Hilde Wilzing horen wat de Programmaraad van de EGW in Epe, voor dit seizoen in de Rabozaal heeft klaarstaan aan uitvoeringen.

Om 11:20 uur is Cor in Wapenveld aan de Lagestraat bij nummer 7 op het “Lage Erf” een boerderij uit 1897 met een bekende geschiedenis over Annie Oosterbroek – Dutschun, die open huis hebben op deze Open Monumentendag. Het was ook het eerste “Café Het Zwarte Paard” in Wapenveld.

Daarna is Linda nog tot tien voor twaalf voor ons de kraampjes in Epe aan het beschouwen.

Berichten en de Agenda worden dwars door de uitzending behandeld.

Kijk altijd op WWW.RTV794.NL voor de laatste informatie over wijzigingen in de Praotstoel.

Te ontvangen via  106,5 FM & 107,8 FM ether – glasvezel KPN 1186 – www.rtv794.nl – DAB kanaal 7B (190,64 MHz)   (Niet meer via 93,1 FM kabel van Ziggo!!

Herhalingen op zondagmiddag vanaf 17u en maandagmorgen vanaf 10u.

Hebt u berichten of informatie voor onze uitzending mail die naar redactie@rtv794.nl  ter attentie van de Praotstoel.