radio794

12 december in de Speuldeuze en Praotstoel794

In disse Speuldeuze is Erik Daems soms effen in ‘t buutenland. Hie is disse zaoterdag in Zeeland en Vlaanderen an ‘t zuuken naor wat streektaalmeziek. Daor kiek wie ok al ‘n klein betje naor de Kâsdaege. Wie bint beniejt. Uule ok ??

Vanaf 10 uur is Erik weer de knoppenbaas in de studio veur de Praotstoel. Linda Seinstra en Cor Rorije hopen dan het volgende te kunnen doen!

We praten om 10:10u, met Cynthia Koolman uit Wapenveld die op 19 Juni 2021 wil deelnemen aan de sponsorzwemtocht Den Helder naar Texel. Dit ten behoeve van de “Stichting Spieren voor Spieren”. Dit is voor de lange afstand zwemster wel een uitdaging, ondanks haar 3e plaats op de 10km ONK dit jaar. Daarnaast is het ook een uitdaging om de € 1500,- donatie, wat tevens het minimale startgeld is, op te halen bij vrienden en kennissen.

Om 10:35u hopen wij contact te hebben met een van de leden van de Lionsclub Oene-Gelre om te vernemen hoe het staat met de inzameling van de DE-punten voor de koffie in de kerstpakketten van de Voedselbank Epe-Vaassen- Heerde.

Om 11:00u Gaan we bellen met Erica Hottinga om alles te weten te komen over de Kâsrit 2020 in de gemeente Heerde. Een puzzeltocht door de omgeving waarbij wordt samengewerkt met de mensen van “IJsselvallei Boert en Eet Bewust” en puzzel-luu Kârspakketn kunt scoren. Linda kan zo de route al een beetje doornemen.

Om 11:20u hoort U de opname die Cor Rorije deze week maakt bij AKZO-Nobel in Wapenveld. Met Harm Jan Töpfer en Hans Hulleman, die op het bedrijfs-terrein is geboren, kijkt hij op historische plekken in de fabriek die door Klinkert is gesticht 100 jaar geleden.

De Berichten uit de weekkranten en de EvenementenAgenda worden om 11:40u door Cor Rorije voorgelezen.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste programma-wijzigingen.

De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).

Herhalingen van de Praotstoel zijn op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u  Als we nog tijd kunnen vinden dan houden we onze volgers op Facebook op de hoogte van de onderwerpen in ons programma.  www.facebook.com/praotstoel794 Berichten voor het programma kunnen gezonden worden naar praotstoel794@gmail.com.