17 april in de Speuldeuze en Praotstoel794

Veur Erik Daems is in disse Speuldeuze de ruumte veur de streektaalmeziek van Braobant en Limburg. Dan bint de sneebuujn wel aover. Denk wie.

Om 10 uur gaat Tony van Dommelen weer de techniek bemensen voor de Praotstoel en hebben we het volgende in de planning voor Linda Seinstra en Cor Rorije.

Cor begint met Margaret van de Wetering, een van de speelsters bij HouVast het gelegenheidstheater in deze regio. Zij spelen de komende maanden het stuk “Als dit alles voorbij is” op verschillende locaties. Het is een stuk dat zoekt naar overeenkomsten tussen de MKZ 20 jaar geleden en de Civid19-pandemie nu. Door uw reactie als luisteraars/bewoners van deze regio wordt duidelijk; Waar en op welk moment er gespeeld wordt.

We hopen met een van de bestuursleden van de Heerder Historische Vereniging te praten over de nieuwste uitgaven van Heerde Histories. Maar ook te kijken wat er in 2021 nog mogelijk is in de komende maanden. Dan is er ook meer duidelijkheid over de voortzetting van de vaccinaties.

De gemeente Epe beloofd de vakantiegasten 100% Wild op spandoeken en banners. Agnes Jeths van de Stichting Promotie Gemeente Epe (SPGE) gaat ons vertellen wat er gebeurde voor de banners konden worden opgehangen.

Er zijn in onze samenleving mensen die een indruk achterlaten na hun vertrek. Het echtpaar van Loo uit ’t Harde doet dat ook. Na 14 jaar hun buurtwinkel in Emst te hebben gedreven stoppen zij aan het eind van deze maand en gaan met pensioen. Linda Seinstra maakt een opname over hun winkeliers hart en de speciale plek die deze winkel in Emst heeft.

Daarna hebben wij tijd om de berichten uit de weekkranten en de EvenementenAgenda vanaf 11:40u door te geven.

Kijk vooral op WWW.Radio794.nl voor het laatste nieuws over de uitzending.

U hoort de Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) elke zaterdag.

Radio 794 is te ontvangen via  106,5 FM & 107,8 FM ether – glasvezel KPN 1186 – 93,1 FM kabel – www.rtv794.nl – DAB kanaal 7B (190,64 MHz)

Herhalingen van de Praotstoel zijn op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u  

Als we nog tijd kunnen vinden dan houden we onze volgers op Facebook op de hoogte van de onderwerpen in ons programma.  www.facebook.com/praotstoel794