17 juli in de Speuldeuze en Praotstoel794

Erik Daems blif dichte bie huus mert zien zuuktocht deur de Gelderse streelktaalmeziek. Hie blif ’n bettie op de Veluwe stuinn, van de Randmeern töt an de Ieselkante met de ondergreens tussn Amersfoort en Renkum. En daor kump hie dan ok Hedrikus uut Vaossn teegn op de vinyl LP.

Wij beginnen deze Praotstoel met een gesprek dat Cor Rorije heeft met wethouder Meijer die de portemonnee beheert bij de gemeente Heerde. Positief voor 2020 maar daarna in Mineur?

Cor gaat daarna met iemand van het Gelders Erfgoed praten over de Gelderse Roos 2021. Wat is dat? En wie kan deze vrijwilligersprijs ontvangen?

Om 11:00u hopen wij Linda Seinstra te horen vanuit Nijbroek, om ons bij te praten over de tuinen van de Roode Hoeve. Daar hebben zij op 10 en 11 juli het Hoogzomerweekend gehad en zijn de tuinen het hele weekend open geweest. Linda kijkt waarom er altijd zoveel belangstelling is voor deze tuinen.

En wij hopen daarna met Wethouder Jan Aalbers van de gemeente Epe te praten over de nieuwe bibliotheek in Vaassen en de vooruitgang, door de achteruitgang in kilo’s huisvuil, in de gemeente Epe.

Berichten uit mailbox van RTV794 en de Agenda rond 11:40u.

Kijk altijd op WWW.RTV794.NL voor de laatste informatie over wijzigingen in de Praotstoel.

Radio 794 is te ontvangen via  106,5 FM & 107,8 FM ether – glasvezel KPN 1186 – 93,1 FM kabel – www.rtv794.nl – DAB kanaal 7B (190,64 MHz)

Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren!

Hebt u berichten of informatie voor onze uitzending mail die naar redactie@rtv794.nl  ter attentie van de Praotstoel.