radio794

17 Oktober in de Speuldeuze en Praotstoel794

In de Speuldeuze geet Erik Daems de Limburgse Streektaalmeziek is naoder bekieken. Hie hef ondertussn ontdekt det de verschilln tussn Noord en Zuud Limburg behoorlek groot bint. Ontdekt uulle det ok?

Vanaf 10 uur is Erik ook de baas van de de ECK en dan zijn wij het volgende van plan!

Cor Rorije doet de aftrap en praat daarna met de voorzitter van de Stichting Samen voor Ouderen in Epe, de heer Sjaak Bijl, oud-directeur SWOE.

Linda Seinstra is daarna aan de beurt om de laatste stand van zaken te horen van de directeur bestuurder van de WZU-Veluwe, Wim Martens,  over zorgcentrum Rehoboth in Wapenveld. Ook zij zijn de laatste maanden regelmatig aan het omschakelen geweest om onze regering bij te houden. De Corona-regels veranderden bijna om de twee dagen. Kan dat frustreren?

Cor Rorije heeft op maandag 12 oktober een gesprek gehad met de eerste zuurdesem-bakker van Heerde, Michiel Ramaker. Aan de Molenweg heeft hij gehoord wat dat betekend voor de procedure van het maken van brood. Of er dan ook nog verschillende soorten brood gemaakt kan worden? Dat hoort u om 11:00u.

Om 11:20u gaat Linda in gesprek met mevrouw Langenberg uit Emst die alles weet over de Handwerkgroep in Vaassen. Zij breien en freubelen van alles ten behoeve van het Ouderenfonds. Ze zijn heel goed in het breien van Smootie-mutsjes.

De Berichten uit de weekkranten en de EvenementenAgenda worden om 11:40u door Cor Rorije voorgelezen.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programma-wijzigingen. De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren! Als we nog tijd kunnen vinden dan houden we onze volgers op Facebook op de hoogte van de onderwerpen in ons programma. www.facebook.com/praotstoel794