radio794

18 december in de Speuldeuze en Praotstoel794

Gaat Erik Daems in deze Speuldeuze op zoek in Grunnegerlaand naar de pareltjes van de  streektaalmuziek. We komen dan weer oud en jong tegen met speciale nummers rond Kerst.

We beginnen de uitzending met de opname die Cor Rorije maakt met de nieuwe directeur-bestuurder van TRIADA de sociale woningverhuurder van de NoordOost Veluwe. We komen wat meer te weten over de nieuwe bestuurder, mevr. Jolanda van Loon en haar plannen voor de gemeentes Hattem. Heerde en Epe.

Om 10:35u gaat Linda Seinstra telefonisch in gesprek met Wim van het Einde, een van de bestuursleden van de Vrienden van de Dorpskerk in Vaassen. Met een grote actie vanaf 14 oktober, de dag van de jaarlijkse Jaarmarkt in Vaassen, proberen zij weer voldoende geld bijeen te halen voor het onderhoud. We horen van Wim van het Einde hoe de zaken er nu voor staan.

Om 11:00u laten we het verhaal van Henk Dijkslag horen dat is opgenomen in maart 2014 tijdens het Project Golden Story’s in Zorgcentrum Rehoboth in Wapenveld. Daar waren een groot aantal ouderen overdag de verhalen aan het maken die ’s avonds werden voorgedragen aan de mensen die daar kwamen luisteren. Dit verhaal gaat over een jongetje in de 2e Wereldoorlog.

Daarna heeft Linda Seinstra mevrouw Thea van der Veen aan de telefoon. Zij is jaren het boegbeeld op de Noord Veluwe geweest als voorzitter van de Reuma-patiëntenvereniging. Zij gaan praten over de opkomst en opheffing van een actieve club die veel heeft betekend voor de mensen met Reuma in Nederland. Is dit de toekomst voor meer verenigingen?

Berichten uit de Berichtenbox van RTV794 en de Agenda komen vanaf 11:35u met om ongeveer 11:50u een opname waarin Hetty Kolkman het verhaal van het glazen kerstklokje verteld. Daarna nemen we even afscheid om vanaf nieuwjaarsdag weer een jaar lang nieuwe Praotstoelen te gaan maken met deze eerste met veel verzoekplaatjes en nieuwjaarswensen. Deze kunnen al vanaf nu al aangevraagd worden via de website van RTV794.

Wel even vermelden, “Praotstoel Nieuwjaar!”

Kijk vooral op WWW.Radio794.nl voor het laatste nieuws over de uitzending.

U hoort de Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) elke zaterdag.

Radio794 is te ontvangen via  106,5 FM & 107,8 FM ether  –  glasvezel KPN 1186

Of via internet www.rtv794.nl (Live Radio) – DAB-kanaal 7B (190,64 MHz).

Herhalingen van de Praotstoel zijn op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u