18 september lezing muskusrattenbestrijding in CHMO

Op woensdag 18 september a.s. zal er een lezing worden gegeven door dhr. Lambertus van Diermen, afdeling muskusrattenbeheer van het Waterschap, in het Cultuur Historisch Museum Oene, Houtweg 14 te Oene.

Wat is het probleem met de uitheemse, over Europa uitgezworven, charmante donkerbruine muskus- en beverraten? Het zijn geduchte gravers. De dijken en oevers moeten het ontgelden, want daarin graven ze bij voorkeur hun hol met een gangenstelsel erheen. Ze zijn verzot op waterplanten en hele rietkragen vreten ze op, waardoor de oevers gaan afkalven en inzakken. Dat leidt tot kostbare herstelwerkzaamheden.

Het opsporen en vangen van muskusratten is een vak apart en vindt met de grootste zorgvuldigheid plaats. De spreker zal hierop ingaan in de vorm van een presentatie met plaatjes en filmpjes. Het belooft een interessante avond te worden.

U wordt allen van harte uitgenodigd om deze lezing bij te komen wonen.
De inloop is om 19:00 uur en de lezing begint om 19.30 uur.
Koffie en thee met iets lekkers erbij staan klaar. De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Er is volop gratis parkeergelegenheid.

Afbeelding van Sven Lachmann via Pixabay