nieuws

1e prijs voor Jeugdorkest Muziekvereniging Vriendschap Oene

Schiermonnikoog – Op vrijdagmiddag 31 mei reisde het Jeugdorkest van Muziekvereniging Vriendschap te Oene af naar Schiermonnikoog voor hun deelname aan het jaarlijkse muziek- en zangfestival dat voor de 65e keer werd georganiseerd. Het Jeugdorkest deed hier voor de eerste keer aan mee. Op vrijdagavond werd het werk Happy Hour van Ennio Salvere (4 delen) gespeeld. Dit optreden werd beoordeeld door een jury. Zij waren erg enthousiast.

Op zaterdag 1 juni gaf het Jeugdorkest, samen met het opleidingsorkest Cadenza uit Twello, een buitenoptreden in de muziekkoepel “’t beukennootje”. Dit optreden werd niet beoordeeld door een jury, maar kon wel rekenen op een groot applaus van het publiek. Aan het einde van de middag was het tijd voor de uitslag. In de 5e divisie behaalde Jeugdorkest Muziekvereniging Vriendschap Oene maar liefst 84,5 punten. Hiermee behaalden zij de 1e prijs.

Met de lovende woorden van de jury op zak, reisde de jeugd weer met de boot terug naar het vaste land, en kon men terugkijken op twee fantastische dagen.

De komende weken gaat het jeugdorkest zich weer richten op het koepelconcert. Dit zal plaatsvinden op donderdagavond 11 Juli. Naast het jeugdorkest zal ook de jeugd van de slagwerkgroep van zich laten horen in de muziekkoepel te Oene. U bent van harte welkom!