2 Mei in de Speuldeuze & Praotstoel794

Zeeuwse & Vlaamse muziek; Voortgang in Bloemenactie; Molukse samenleving & Corona? Molenaar Dirk Brouwer; Geheugensteunpunt Epe/Vaassen!

Tussn 9 en 10 uur gaot wij weer deur de streektaalmuziek in Zeeland en Vlaandern neuzn um mooie nummers uut te zuukn.

Om 10 uur gaat Tony van Dommelen zich vermaken met zijn collega’s en de knoppen in de studio waar hij het geluid gaat beheren voor de Praotstoel van RTV794.

We hopen de Praotstoel te beginnen met een gesporek met Jolanda Godvliet die de actie “Blij met een bloemetje” coördineert. Deze actie dreigt in moeilijkheden te komen nu 2 van de 3 mensen een andere baan hebben die niet meer te combineren is met het werk dat deze actie vraagt aan tijd. Jolanda is op zoek naar een of 2 organisaties die dit gat willen opvullen en ook nog een paar vrijwilligers die wat werkzaamheden willen doen. We hopen dat wij een goednieuws blok mogen hebben.

Ook hopen we Shèdy Abourayan van het Jongerenwerk van Koppel/Swoe aan de telefoon te hebben om te horen wat de jongeren kunnen betekenen in deze tijd van de Corona. De Moluksesameleving in Vaassen is een hechte gemeenschap en zal daarom het extra moeilijk vinden om hun ouderen zo afgsloten te laten. Welke ideen leven daarover in de gemeenschap?

Ook hopen wij met Dirk Brouwer te praten over de Daams molen in Vaassen. Als je met een molenaar in hart en nieren daarover aan de praat komt vliegt de tijd voorbij.

We sluiten de gesprekken af met Janine Verduin, de coördinator van het Geheugensteunpunt Epe/Vaassen. Welke middelen kunnen zij inzetten in deze Corona tijd? Wat zijn nu de grootste uitdagingen?

En we zijn in deze maanden benieuwd naar acties van kinderen en volwassenen die ouderen steunen in deze tijd van bewuste isolatie ten dienste van de gezondheid. Laat dit aan ons weten via praotstoel794@gmail.com of redactie@rtv794.nl en wij nemen contact met U / je op om in de Praotstoel te vertellen wat U / je bedacht hebt om de Corona-crisis dragelijker te maken.

Om 11:40u gaan Cor Rorije en Linda Seinstra U vanuit de studio op de hoogte te brengen van alle uitvoeringen en evenementen die in het weekend en volgende week wel of niet gaan gebeuren. Hetty Kolkman is voor haar gezondheid een poosje teruggetreden. Zij behoort tot de risicogroep en moet echt oppassen. In dit blok hebben we ook even contact met Dr. Paul Roseboom hoe de situatie op dat moment is van de Corona-poli in Wapenveld.

Het kan ook zo zijn dat we tussendoor extra berichten hebben in verband met het Coronavirus. Dus de tijden zijn alleen een richtijd!

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programmawijzigingen.
De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren! En ook op de website WWW.RADIO794.NL in de voor U geschikte tijd via “794 gemist”.
Als we even tijd hebben houden wij U voor en tijdens de uitzending op de hoogte via www.facebook.com/praotstoel794