24 april: in de Speuldeuze en Praotstoel794

Erik Daems geet veur Uulle in Zeeland en Zeeuws-Vlaandern kiekn of d’r weer mooie vâssies bie ekomen bint. Want op Streektaalzang.nl bint op dit moment al meer dan 9000 streektaal artiessn bekend.

We praten na 10 uur met voorzitter, Inez Pijnenburg over de laatste ontwikkelingen bij Erve IJzerman in Wapenveld. Gaat het Zuivelmuseum echt open dit jaar?

Cor Rorije heeft woensdag 14 april gesprekken opnamen tijdens het zaaien van de oer-granen bij Hagedoorns Plaatse. Hij kwam daar boerin Yvon, een van de zaaiers en ook de voorzitter van de beheersstichting tegen.

Ellen Koot is Vitaliteitscoach; Wij vroegen ons af wat is dit en wat doet zij en wie heeft dit nodig? We krijgen uitleg over haar werk en haar beleving met mensen. Als je wilt weten wat een prototype van een mensenmens is? Luister dan zeker om 11uur!

Met Jan Duinstee en Frans Schumacher uit Vaassen hopen wij te praten over de familie van Isendoorn en hun graf in Vaassen. De achterneven van Rossum hebben hun (lak)stempel op Vaassen gedrukt.

Berichten uit de weekkranten en de EvenementenAgenda om 11:40u.

Kijk altijd op WWW.RTV794.NL voor de laatste informatie over programma-wijzigingen in de Praotstoel.

Radio 794 is te ontvangen via  106,5 FM & 107,8 FM ether – glasvezel KPN 1186 – 93,1 FM kabel – www.rtv794.nl – DAB kanaal 7B (190,64 MHz)

Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren! Als we nog tijd kunnen vinden dan houden we onze volgers op Facebook op de hoogte van de onderwerpen in ons programma. ww.facebook.com/praotstoel794

Hebt u berichten of onderwerpen voor onze uitzending mail die naar Redactie@RTV794.nl ter attentie van de Praotstoel.