26 september in de Speuldeuze en Praotstoel794

In de Speuldeuze hebbe wie de Drentse Streektaalmeziek bie de kop. Bèèter ezegd, Erik Daems giet op zuuktocht. Van Cor leent hie ‘n stuk of wat spiegelplaeties en dan maer luustern. Denkend an de Renderklipm, maer dan heel anders.

Wij beginnen sportief aan deze Praotstoel om 10uur. We bellen dan met een van de bestuursleden van Gymvereniging AGIOS uit Vaassen om te horen wat ze gaan doen met de Corona-regels in het nieuwe seizoen. En ook hoe het nu gaat met de wedstrijdniveaus van de verschillende groepen.

Met wethouder Jan Berkhoff van de gemeente Heerde kijken we terug op de nationale Sportweek en ook vooruit naar het Loket 0 tot 100 dat in Heerde en Wapenveld gevestigd wordt.

We hopen ook mooie opnamen te kunnen maken tijdens de maandelijkse Lotgenotenmiddagen die op 24 september gehouden worden bij de Watermolen aan de Beeklandseweg. Hoeveel steun krijgen Mantelzorgers van elkaar op zo’n middag?

We gaan kijken wat er nog aan Burendag is gedaan in onze regio. Linda Seinstra en Cor Rorije struinen door de omgeving.

Berichten uit de weekkranten en de EvenementenAgenda om 11:40u door  Linda Seinstra en/of Cor Rorije.

Om 11:40 is het weer tijd voor de EvenementenAgenda voor de komende week.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programma-wijzigingen. De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren! Als we nog tijd kunnen vinden dan houden we onze volgers op Facebook op de hoogte van de onderwerpen in ons programma. www.facebook.com/praotstoel794