29 augustus in de Speuldeuze en Praotstoel794

In disse Speuldeuze zuukt ze in de Gelderse Streektaalmeziek nao de artiestn van de Veluwe. D’r is de leste jaoren weinig nieje anwas! Wie wil det nog doen?

Als Gert Roelofs om 10 uur weer achter de knoppen gaat zitten om de techniek van de Praotstoel te beheren kunnen we weer aan de slag. Met Linda op haar praotstoel in de presentatieruimte luiden wij augustus uit.

Cor Rorije is dan LIVE in het Raadhuis in Wapenveld op het van der Pollplein. Daar gaat hij eerste praten met Johan Horst over de voortgang van het Dorpsplan Wapenveld. Dat zal naar onze verwachting binnenkort van de tekentafel rollen en

dan kan daarmee ook weer het gesprek met de gemeente Heerde weer opgang komen. Om 10:35 gaat Han Heetkamp en waarschijnlijk ook Erik van der Wee aan Cor uitleggen wat het verschil is tussen een schoenmaker en een orthopedische schoentechnieker. Ondertussen zal ook in dit gesprek duidelijk worden waarom Heetkampde locatie Wapenveld als ideale werkplek ziet voor het ondersteunen van mensen met voetproblemen in de regio.

Om 11:00u heeft Linda Seinstra contact met de voorzitter en de secretaris van Muziekvereniging Vriendschap uit Oene. Zij gaan weer aan de slag met de coronaregels tijdens de repetities. Het lijkt wel een leger exersitie, zo strak als alles op elkaar ingrijpt.

Om 11:20u praat Linda met de dansdocent Maureen Wellens van Sportvereniging “Sport Voor Allen” uit Emst. Linda wil dan onder andere weten:  Wanneer start de lessen/trainingen na de vakantie? Waaruit kan een keuze gemaakt worden? Hoe verloopt de training of les zolang er Corona-beperkingen zijn?
Waar kan men zich melden voor informatie?

Cor Rorije is om 11:40u weer terug om de berichten uit de EvenementenKalender door te geven. In deze Kalender zijn weer meer berichten van alle uitvoeringen en optredens die op stapel staan in de komende weken.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programma-wijzigingen.  De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren! Als we nog tijd kunnen vinden dan houden we onze volgers op Facebook op de hoogte van de onderwerpen in ons programma. www.facebook.com/praotstoel794