radio794

6 februari in de Speuldeuze en Praotstoel794

Erik Daems geet in disse Speuldeuze de streektaalmeziek van Grunn weer is langsloopm. Hie zet de olde rakkers naos de nieje lefschuppers. Met beveurbeeld Ede Staat en de Stroatklinkers, Wia Buze en de Kösters, Burdy en ok Erwin de Vries.

Daarna blijft Erik achter de knoppen zitten en na de start van de Praotstoel praat Linda Seinstra met Geritta Reumer van Koppel Swoe Epe over het Webinar op 18 februari, voor en met Mantelzorgers.

Cor Rorije geet um 10:35u praoten met Dr Henk Bloemhoff die an de Rijksuniversiteit in Groningen bie ‘t Nedersaksisch Instituut als docent, Algemene en Historische wetenschappen hef edaon. Hie is noe as kenner van de Streektaaln in Noord-Oost Nederland betrökkn bie, de

“Mannefestaosie Nedersaksische Literetuur Anno 2021”. Dit is op 12-02 as ‘n webinar opezet veur iederiene die interesse hef in de streektaal.

Om 11:00u kijkt Cor Rorije met Aart van Ommen naar zijn ontwerp van de overkapping van de Dorpspodium dat door de gemeente Heerde is verkozen om uitgewerkt te worden. Cor is benieuwd naar het uitgangspunt van Aart.

Om 11:20u nog even geen onderwerp. Maar daar wordt hard aan gewerkt.

Wel om 11:40u  als Dr. Roseboom uit Heerde ons verteld hoe waarschijnlijk de vaccinatie planning gaat geworden. De laatste weken is er veel op de kop gezet nu er minder vaccins binnenkomen.

Kijk vooral op WWW.Radio794.nl voor het laatste nieuws over de uitzending.

De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Epe/Emst/Vaassen).

Herhalingen van de Praotstoel zijn op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u  Als we nog tijd kunnen vinden dan houden we onze volgers op Facebook op de hoogte van de onderwerpen in ons programma.  www.facebook.com/praotstoel794