6 juni 2020 Speuldeuze & Praotstoel794

Tussn neegn en tien uur geet Cor Rorije disse keer deur de Limburgs/Brabantse streektaalmuziek en heurt wie o.a. Beppie Kraft en De acht zaligheden.

Gert Roelofs neemt om 10 uur de knoppen van de mengtafel over om de techniek van de Praotstoel te regelen.

Om 10 uur heeft Cor Rorije de introductie en na de verjaardagskalender een gesprek met Gerrie van Sunder, de directeur van Werkbedrijf Lucrato in Apeldoorn. Zij voeren voor de gemeentes Apeldoorn, Epe en Heerde de toeleidingen naar werk en beschutte werkplekken  uit voor mensen met een beperking, had vroeger de naam sociale werkplaats FELUA. Na de Lock-down door het Coronavirus beginnen ze weer door een intelligente herstart aan de werkzaamheden.

Linda Seinstra heeft om 10:35u contact met de voorzitter van het Oener Koefeest over de afgelasting dit jaar. Zij is benieuwd hoelang er vergaderd is en hoeveel slapeloze nachten het Teini Nooteboomheeft gekost.

Om 11:00u kijkt zij met Ellie Potkamp vooruit naar Truckersdag 2021 omdat de 35e versie in 2020 is opgeschoven. Dit is vooral een grote teleurstelling voor de gasten en truckers. En blijft de vraag of het Coronavirus volgende jaar helemaal onder controle is.

Om 11:20u praat Cor Rorije met Linda Seinstra en, hopelijk een van de jonge mantelzorgers, over de problemen die de jonge mantelzorgers op dit moment hebben met het uitvoeren van hun taken. School en of werk combineren in deze periode van strengere regels zal toch een extra druk op deze jongeren leggen.

Natuurlijk hebben wij om 11:40u weer de EvenementenKalender voor het weekend en de nieuwe week.

Hierin hebben we ook de laatste informatie van de Heerder huisarts Paul Roseboom die ons weer bijpraat over de laatste wijzigingen in de huisartsenpraktijken.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programmawijzigingen.

De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren!