nieuws

Lezing Annerieke de Vries in Café Doodgewoon

Dinsdagavond 23 november komt Annerieke de Vries naar Apeldoorn om een lezing te geven over de laatste levensfase van haar moeder. Ze heeft hier een boek over geschreven.  Onder andere komen de  keuze om ‘normaal te sterven’, mantelzorg, delier en hospicezorg aan bod.  ​

Annerieke de Vries schreef het boek ‘Een voltooid leven, roman over een doorleefd afscheid’ over de laatste levensfase van haar moeder. In de lezing vertelt ze haar verhaal als dochter en mantelzorger en leest zij voor uit de roman, waarin haar moeder aan het woord is. De toehoorder krijgt een mooie inkijk in de gedachten van de zieke vrouw. De keuze om ‘normaal te sterven’, mantelzorg, delier en hospicezorg komen aan bod.  Ze laat zien dat de dood bij het leven hoort en geeft ook ruimte aan de keerzijde van verdriet. Met humor en de stelregel: Het leven gaat door. Na de lezing is er ruimte voor vragen en gesprek.

Gastspreker: Annerieke de Vries, auteur van diverse boeken, waaronder Een voltooid leven.

Wat is Café Doodgewoon?

Café Doodgewoon is dé ontmoetingsplek in Oost -Veluwe waar informatieve thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden voor dit thema zijn van harte welkom. Het netwerk palliatieve zorg Oost Veluwe organiseert deze avonden in de gemeente Apeldoorn. Er zijn altijd meerdere ervaren hulpverleners en vrijwilligers aanwezig van de Kap en hospice Apeldoorn. Deze avond wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Apeldoorn.

Meer informatie

Data in 2022 (thema’s volgen)

  • 25 januari
  • 22 maart
  • 24 mei
  • 26 juli
  • 27 september
  • 22 november

Datum                 Dinsdag 23 november 2021

Thema                 Voltooid leven

Locatie                 Wilde Pieters, Hoofdstraat175, 7311 AZ Apeldoorn

Tijd                        Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Vanaf 19.15 uur staan de koffie en thee klaar en bent u van harte welkom