9 april open dag bij hospice Casa Vera

Nieuwe vrijwilligers en vrijwillig coördinator gezocht

EPE – Hospice Casa Vera houdt op zaterdag 9 april een open dag. Voor iedereen die benieuwd is naar het hospice én voor mensen die overwegen om vrijwilliger te worden bij het bijna-thuis-huis aan de Quickbornlaan 13 in Epe.

Van 10 tot 15 uur is er de gelegenheid om langs te komen en eens  rond te kijken in het mooie pand met drie gastenkamers. Er zijn vrijwilligers aanwezig die het een en ander kunnen vertellen. Als een van de gastenkamers vrij is, dan is deze ook te bezichtigen. ,,Niet alleen voor mensen die overwegen om vrijwilliger te worden. Iedereen is welkom om ons mooie hospice te komen bekijken”, aldus Ineke Wiersinga, coördinator in het hospice en bestuurslid van De Kruimelschaar.

Het hospice is een bijna-thuis-huis dat volledig wordt gerund door vrijwilligers. Zij bieden gasten op een liefdevolle manier begeleiding in de laatste levensfase. De zorg wordt door de thuiszorg en huisarts geleverd. Echt een warm alternatief, als het thuis niet meer gaat. Hier zijn natuurlijk wel voldoende vrijwilligers voor nodig. ,,Bij een volle bezetting van drie bedden zijn in totaal 49 vrijwilligers per week nodig’’, aldus Ineke.

Mensen die vrijwilliger worden bij het hospice krijgen ook een basistraining. ,,Maar verpleegkundige handelingen hoef je niet te kunnen doen. Het gaat vooral om luisteren, er voor iemand zijn en huiselijke zorg bieden.’’

De functie van vrijwillig coördinator is intensiever. ,,Hiervoor moet iemand voldoende tijd hebben, met name in de week dat je dienst hebt. Maar ook daarbuiten ben je regelmatig actief in of voor het hospice’’, vertelt Ineke. ,,Maar nogmaals, vooral ook als je gewoon nieuwsgierig bent, ben je zaterdag 9 april welkom!”

Bel voor meer informatie over het vrijwilligerswerk in het hospice met Ineke Wiersinga, tel. 06-30667942. Kijk ook eens op www.hospicecasavera.nl