9 Mei 2020 Speuldeuze & Praotstoel794

Op disse zaoterdag de 9e Mei heurt wie hoe Cor Rorije oonze lieste met Grunneger streektaalmeziek deurvlooit. Det zal dan gaon van Ede Staal töt Annet Nikamp.

Als Gert Roelofs om 10 uur zijn plek achter de knoppen heeft ingenomen gaan we aan de slag met de Praotstoel. Linda Seisntra zal de introductie  doen en daarna heeft gert nog de verjaardagen van de Skeelerclub. De Gemzen hebben deze keer geen verjaardagsoverzicht maar wel een nieuw bestuur.

We praten eerst met Bram Narunu over de uitwerking van de Corona-crisis op de Moluksegemeenschap in Vaassen. Hoe gaat deze toch wel innige gemeenschap, met de veiliheidseisen die door het RIVM gesteld worden.

Met Martijje Lubbers praot wie um 10 aover 10e aover nieje single van heur; “Nuum Mien Naom”. Zelf zegt ze daarover.  De titel en het perspectief van mijn liedje zijn geïnspireerd op een zinnetje uit een gedicht van schrijver Anne Doornbos. Dat zinnetje ‘Nuum mien naom’ vond ik zo mooi. Noem mijn naam. Blijf aan me denken. Neem mij in je hoofd. Neem mij bij de hand. En ik blijf er altijd een beetje bij. Het is ook van toepassing op dierbaren die er nog wel zijn, maar op afstand.”

Om 11:00u Praten wij met Merdy van Essen een van de Fysiotherapeuten over het in contact blijven met de clienten terwijl je afstand moet behouden? Wat doen beweegkaarten daarbij? Hoe komen die bij de clienten/ Dat zijn een aantal vragen die we beantwoord krijgen. En hoe gaat de Therapie in het 1,5 meter tijdperk?

Om 11:20u hopen wij u de nieuwe voorzitter van AV de Gemzen aan u te kunnen voorstellen.

En de EvenementenAgenda om 11:40u door Linda Seinstra en  Cor Rorije. Natuurlijk de invloed van het Corona-virus op het verenigingsleven.

We houden er rekening mee dat er nog extra onderwerpen bij kunnen komen.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programmawijzigingen.

De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren!

En ook op de website WWW.RTV794.NL in de voor U geschikte tijd via “794 gemist”.
Als we even tijd hebben houden wij U voor en tijdens de uitzending op de hoogte via www.facebook.com/praotstoel794