Ampt Epe – 12 april ledenvergadering in Oene / 19 april opening Dina van Eekplein

12 april ledenvergadering

 Donderdag 12 april is de algemene ledenvergadering (ALV) in Oene.

Na het huishoudelijke deel van de vergadering zal vanaf circa 20.45 uur een tweetal films worden vertoond door de heer Herman Spijker. Titels van de films zijn:
1. Conservatie muur- en gewelfschilderingen Grote kerk Epe in 2012 en
2. De Veluwse Midwienterhoornbloazers seizoen 2014-2015.

Herman Spijker komt uit Vaassen en is lid van de VAAC, de Vereniging van Apeldoornse Amateurcineasten. Onlangs viel hij met zijn documentairefilm over de Midwienterhoornbloazers uit Epe in de prijzen. De filmische vormgeving werd als volgt geformuleerd: Door middel van een intro met bijpassende muziek krijgt de kijker een voorproefje van wat hij te zien zal krijgen. De interviews zijn duidelijk verstaanbaar met voor diegenen die het Veluwse dialect niet goed kunnen volgen, ook nog een ondertiteling. De geluidsmix is voortreffelijk.

De ALV en de filmvertoning worden gehouden in café-restaurant Dorpszicht aan de Dorpsstraat 10 in Oene. De agenda voor de ALV vindt u hier. Het jaarverslag van de secretaris, het financieel jaarverslag en het nieuwe beleidsplan vindt u op de ANBI pagina. De vergadering begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Ca. 20.45 beginnen de films.

________________________________

Feestelijke opening Dina van Eekplein

Op donderdag 19 april a.s. zal om 14.00 uur in Epe het Dina van Eekplein (1878-1956) feestelijk worden geopend door de burgemeester van Epe dhr. Hans van der Hoeve en onze voorzitter Jan van de Velde. Daarbij zal aanwezig zijn mevr. Liesbeth Jansen van Eek, een ver familielid van Dina van Eek.

Locatie: Gildenweg – Korte Kuipersweg te Epe.