bibliotheek epe

Anders kijken naar kleding Koningin na lezing

Afgelopen donderavond, 22 oktober, gaf Josine Droogendijk, bekend van Blauw Bloed, in de bibliotheek in Epe een lezing over De magie van Maxima.

Geboeid luisterde het publiek naar de verhalen en anekdotes die Droogendijk met veel kennis van zaken en op een leuke manier vertelde. Droogendijk vertelde dat Maxima zo ook haar styling foefjes heeft. Naast Maxima werd er ook een klein uitstapje gemaakt naar de kledingstijlen van Beatrix en Juliana. Ook de juwelen van de koninklijke familie gaan van generatie op generatie.

Doormiddel van de diverse foto’s, die Droogendijk in haar mooie presentatie liet zien, werd er ook aandacht besteed aan de diverse kledingstukken en hoeden die door een kleine of grote coupeuse ingreep een andere uitstraling kregen. Ook was het leuk om te zien dat net zoals in vele gezinnen, de dochters van Maxima haar kleding dragen. Aan het einde van de presentatie werden er vanuit het publiek nog erg veel nieuwsgierige vragen gesteld die Droogendijk allemaal kon beantwoorden. Het was een erg leuke en vooral interessante avond waarna er met een andere blik naar de kleding van onze Koningin zal worden gekeken.

Maxima’s kledingstijl is een belangrijk onderdeel van haar wereldwijde populariteit. Onze koningin houdt haar garderobe strikt in eigen hand en achter elke outfit zit een idee, een verhaal. En daar weet de modejournaliste Josine Droogendijk alles van. Droogendijk begon als puber het weblog ‘Maxima is cool’; inmiddels is haar site uitgegroeid tot de populairste royaltysite en weet ze alles over de royals, en over koningin Maxima in het bijzonder. Droogendijk is bovendien auteur van het boek De magie van Maxima, waarin ze details en modefeiten bespreekt die het grote publiek nog nooit hoorde.