nieuws

Autoschadebedrijf De Wilde Schoolvoetbaltoernooi Groepen 5 en 6 Gemeentelijke basisscholen.

Onder een prettig voorjaarszonnetje en dus aangename weersomstandigheden voor spelers, begeleiders en supporters werd op woensdag 5 april j.l. op Sportpark “De Egelbeek” van KCVO, het Schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 5 en 6 gemengd van de gemeentelijke basisscholen gehouden.

Het schoolvoetbaltoernooi voor de Gemeente Epe werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Autoschadebedrijf De Wilde en Rabobank Noord Veluwe.

In een geweldige ambiance speelden zo’n 250 jongens en meisjes, verdeeld over 36 teams, hun onderlinge wedstrijden. Rondom de velden op de Egelbeek was het een drukte van belang met heel veel supporters voor alle teams.

De vele vrijwilligers van KCVO hadden er voor gezorgd dat de velden waren uitgezet, de kleedkamers waren toebedeeld en het parkeren zowel op het terrein als in de omgeving van het sportpark zo goed en zo veilig mogelijk werd geregeld. Ook in het clubhuis stond een aantal dames paraat, zodat iedereen op tijd van een natje en een droogje kon worden voorzien. De wedstrijdleiding zorgde er, ondanks wat tegenslag, voor dat de vele wedstrijden redelijk op tijd konden beginnen en op het juiste moment werden beëindigd. Tevens werd er voor gezorgd dat de resultaten en standen punctueel werden vastgelegd. De scheidsrechters van KCVO en de spelertjes zorgden op hun beurt voor een sfeervol en sportief verloop van het toernooi.

Het toernooi was verdeeld over een zestal poules. Er werd gespeeld met gemengde teams, welke op een kwart veld speelden. De poules bestonden uit zes teams welke in onderlinge wedstrijdjes van 2×12 minuten tegen elkaar speelden.

Na het spelen van alle poulewedstrijden, werden de kwartfinales gespeeld, waaruit de volgende winnaars naar voren kwamen: CBS ’t Mozaïek 1, School met de Bijbel 1 (Emst), Gerardus Majella 1 en Gerardus Majella 2. De Halve Finales werden gewonnen door CBS ’t Mozaïek 1 en Gerardus

Majella 1, waardoor deze twee teams zich op konden maken voor de Finale

Om de 3e plaats werd daarna gespeeld door School met de Bijbel 1 (Emst) en Gerardus Majella 2,

welke wedstrijd eindigde in een 1-1 stand. Uiteindelijk was Gerardus Majella 2 ietsje beter in het nemen van de vereiste penalty’s, waardoor dit team zich verzekerde van de derde plaats.

De bloedstollende finale die werd gespeeld tussen CBS ’t Mozaïek 1 en Gerardus Majella 1, verliep in een mooie gelijkopgaande strijd tussen twee uiterst gemotiveerde teams. Uiteindelijk werd de 1e plaats een prooi voor Gerardus Majella 1, door de wedstrijd met 2-1 te winnen.

De winnaar van het toernooi mag meedoen met het schoolvoetbaltoernooi om het Regiokampioenschap.

Tot beste speler van het toernooi van deze middag en dus winnaar van de Gerard Berkhoff Bokaal, werd benoemd Dogukan Soykan, leerling van de Gerardus Majella school. Dit betreft een wisselbokaal welke hij een jaarlang in zijn bezit mag houden.

De prijsuitreiking werd verricht door Bas Wesseling van de Anne de Vriesschool. Hij was namelijk vorig jaar winnaar van de Gerard Berkhoff Bokaal. Eerst was hij door KCVO al officieel als VIP in de Bestuurskamer ontvangen, waar hij werd getrakteerd op een hapje en een drankje. Hij ontving tevens een kleinere uitvoering van de Gerard Berkhoff Bokaal, welke hij mag houden.