nieuws

Autoschadebedrijf de Wilde, SCHOOLVOETBALTOERNOOI GROEPEN 5 EN 6, jongens en meisjes.

Ondanks de slechte weersvoorspellingen heeft de organisatie van KCVO besloten, in overleg met een aantal scholen, om het schoolvoetbal toernooi voor Poule C, jongens en meisjes uit de groepen 5 en 6, op woensdag 6 april, toch door te laten gaan.

Achteraf gezien viel het weer ook wel mee. De kinderen genoten van het voetballen en klaagden niet over het weer. Voor het publiek langs de zijlijnen was het wat minder plezierig. De regen en wind zorgden ervoor dat je uiteindelijk behoorlijk doorweekt en koud kon worden.

Er waren 29 gemengde teams die hun onderlinge wedstrijdjes speelden. Dit natuurlijk onder luide aanmoedigingen van een paar honderd “supporters”, zoals opa’s en oma’s, vaders en moeders en broertjes en zusjes. Zij waren, ondanks het minder goede weer, toch in grote getale op het voetbaltoernooi afgekomen.

De 35 vrijwilligers van KCVO hadden ervoor gezorgd, dat de velden waren ingedeeld, de kleedkamers waren toegewezen en het parkeren in goede banen werd geleid. De bemanning van het wedstrijdsecretariaat zorgde ervoor dat de verschillende wedstrijden op tijd begonnen en dat er tijdig werd afgefloten, zodat het toernooi niet uitliep. Ondanks een computerstoring, net na afloop van de poule wedstrijden, zorgden zij voor een punctuele vastlegging van de resultaten en standen. De scheidsrechters en de spelertjes zorgden op hun beurt voor een geweldig sportief en spannend  verloop van het toernooi.

Na afloop van de poulewedstrijden bleven er 8 teams over voor het spelen van de kwartfinales. Als gevolg van de storing moest de organisatie 1 team, Mozaïek 2, voor de kwalificatie van de kwartfinales teleurstellen. Als troost werden zij door KCVO getrakteerd op een consumptie. De kwartfinales werden gespeeld door de teams van Anne de Vries 1, Gildeschool 2, ’t Mozaïek 1, de Sprenge Vaassen 1, Gerardus Majella 1, K. Norelschool 1, Gerardus Majella 2 en De Violier 3.

De spannende kwartfinales werden uiteindelijk gewonnen door Anne de Vries 1, de Sprenge Vaassen 1, Gerardus Majella 1 en Gerardus Majella 2. Zij mochten de halve finales gaan spelen. Deze werden gewonnen door Anne de Vries 1 en Gerardus Majella 1.

Het weer werd slechter. De wedstrijden om de 3e en 4e plaats, de Sprenge 1 tegen Gerardus Majella 2 en de finale, Anne de Vries 1 en Gerardus Majella 1 moesten onder slechtere weersomstandigheden gespeeld worden. Toch bleven de kinderen enthousiast voetballen en de supporters kijken.

De finale werd een spannende wedstrijd welke uiteindelijk gewonnen werd door Anne de Vries 1. De wedstrijd om de 3e en 4e plaats werd gewonnen door de Sprenge Vaassen 1. Dit zorgde dan voor de volgende eindstand:

1e plaats – Anne de Vries 1

2e plaats – Gerardus Majella 1

3e plaats –  de Sprenge Vaassen 1.

Als beste speler van het toernooi is Bart Wesseling van de Anne de Vries 1 geselecteerd. Hij mocht de bokaal overnemen van Esmee van Schoonhoven. Zij was op het toernooi in 2019 als beste speelster geselecteerd. Bart kreeg de Gerard Berkhofbokaal uitgereikt door Robert Dijkman en werd direct uitgenodigd om volgend jaar als VIP aanwezig te zijn op het toernooi van Poule C, jongens en meisjes, groepen 5 en 6.

Na het geslaagde toernooi mochten alle vrijwilligers van Autoschadebedrijf de Wilde een leuke attentie en van Carwash Vaassen een ‘Bronze Card’ waspas in ontvangst nemen.

De schoolvoetbaltoernooien worden financieel mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Autoschadebedrijf De Wilde uit Vaassen en door een financiële bijdrage van Rabobank Noord Veluwe.