nieuws

Basisschool De IJsselvallei besteedt aandacht aan Dag van de Duurzaamheid

VEESSEN – De Dag van de Duurzaamheid krijgt sinds 2008 aandacht in het onderwijs. Basisschool De IJsselvallei in Veessen deed dit jaar ook mee. De school zag dit als een mooie gelegenheid om duurzaamheid in het onderwijs te benadrukken en leerlingen aan te moedigen actief bij te dragen aan een duurzamere wereld.

De dag die dinsdag 10 oktober plaatsvond, startte op de school in Veessen met een ‘Sustainable Development Goals’ (SDG)-gastles. Hierin maakten de leerlingen van 5/6 en 7/8 kennis met de 17 SDG-werelddoelen die zijn opgesteld door de Verenigde Naties. De kinderen leerden over thema’s als armoedebestrijding, toegankelijk onderwijs, schoon water, sanitair en klimaatverandering. Geerien ten Klooster en Guus Gerrits, docenten aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle, wisten de leerlingen daarnaast te boeien met interactieve activiteiten.

De Veessense leerlingen werden uitgedaagd om na te denken over wereldproblematiek en hoe ze hier zelf in hun eigen omgeving een rol in kunnen spelen. Geerien en Guus moedigden de kinderen tijdens deze gastles aan om zelf ideeën te bedenken voor kleine acties om de wereld groener, eerlijker en liefdevoller te maken. De Dag van de Duurzaamheid was volgens de gastdocenten niet alleen gericht op bewustwording, maar ook op actie en betrokkenheid. Van het verminderen van afval op school tot het geven van complimenten aan de mensen om je heen. Na deze interessante dag zaten de leerlingen boordevol ideeën en plannen om de werelddoelen ook in Veessen in de praktijk te brengen.

Zitten jouw kinderen op een basisschool in de buurt? Of geef je zelf les en overweeg je om volgend jaar mee te doen met De Dag van de Duurzaamheid? Neem dan een kijkje op https://dagvandeduurzaamheidonderwijs.nl/doe-mee/basisonderwijs en ontdek hoe jij ook positieve veranderingen voor een duurzame wereld kunt bewerkstelligen.