Benefietdiner voor Hospice Noord Veluwe levert 7800 euro op

Benefietdiner voor Hospice levert 7800 euro op

Afgeladen vol was het vrijdagavond bij Cafe restaurant Dorpszicht in Oene. Maar liefst 143 gasten hadden zich aangemeld voor het benefietdiner van het Hospice Casa Vera. De deelnemers legden per persoon 50 euro in om aan het diner deel te nemen. Het diner werd mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van slagerij Ter Weele, gastheer café restaurant Dorpszicht en wijnhuis Bodega Alegria De opbrengst, in totaal 7800 euro, gaat naar de inrichting van het hospice aan de Eperweg 69 in Oene.
De gasten werden in de watten gelegd door een twaalfkoppige bediening, die bestond uit louter vrijwilligers. Ook de muzikale omlijsting werd verzorgd door vrijwilligers. Uitvaartorganisatie Yarden deed een gift van 500 euro wat de totale opbrengst van de avond deed uitkomen om 7800 euro. Bovendien meldden zich deze avond nog eens 25 personen spontaan aan als donateur. “In totaal hebben we 50.000 euro nodig voor de totale inrichting, maar met de opbrengst van vanavond erbij gerekend is ruim tweederde van het totaalbedrag binnen”, zo vertelde Hospice-vrijwilligster Erna van Roekel aan het eind van avond. “Ons streven is om in januari de deuren te openen. We hebben dan plek voor drie bedden.”
Het hospice is een instelling dat is gespecialiseerd in terminale zorg. Ongeneeslijk zieken worden in het Hospice in een huiselijke sfeer tot aan hun dood verzorgd. Mer informatie over Hospice Casa Vera: www.kruimelschaar.nl