Besef dat water meer aandacht verdient

Bij Bibliotheek Noord-Veluwe in Epe was woensdagavond de bijeenkomst “Wat is mijn kiek op water?”. Deze bijeenkomst maakt onderdeel uit van een serie bijeenkomsten over water onder de noemer Heel Epe borrelt.

De verhalen die naar aanleiding van ieders kijk op water boven kwamen drijven waren zeer divers. Het ging over de droogte, infiltratieprojecten, waterschappen, beken en sprengen, de stresstest, splash fotografie, masaru emoto, watermanagement, kweekvijvers enz. De aanwezigen kwamen samen tot het besef dat water echt meer aandacht verdient. Water gaat een steeds belangrijker rol in ons leven spelen. Door lezingen en excursies kan kennis over water worden doorgegeven. Diverse ideeën om Heel Epe borrelt een vervolg te geven zijn besproken. En er is direct een besluit genomen voor een vervolg: dit najaar zal een lezing over sprengen worden gehouden bij Bibliotheek Noord-Veluwe.

Woon je in Epe en wil je meer weten over het belang van water en/of hier aandacht aan schenken? Sluit je dan aan bij de Whatsapp groep “Heel Epe borrelt”. Hier zal met enige regelmaat een bericht op geplaatst worden en kun je ook zelf actief meedoen. Hoe meer je om je heen kijkt, hoe meer het opvalt dat water op allerlei manieren in het nieuws is. Ook bij de bibliotheek zijn veel boeken over dit onderwerp te vinden en wat denk je van de (social) media? Wil je deel uitmaken van de WhatsApp groep, mail dan je naam en 06-nummer naar mdekker@bibliotheeknoordveluwe.nl.

Fotobijschrift: Bijeenkomst over water bij Bibliotheek Epe