nieuws

Beste vrienden bakken meer dan 1.000 euro bij elkaar voor hospice Casa Vera

ZUUK – Dennis Braakman (45) uit Zuuk en Willie van Vemde (44) uit Heerde hebben dit jaar met het bakken en verkopen van oliebollen maar liefst 1.025 euro bij elkaar verdiend voor hospice Casa Vera, op dit moment gevestigd in Oene.
De traditie die de mannen al 19 jaar hebben, bestaat uit oliebollen bakken om te verkopen aan vrienden en familie, om de opbrengst vervolgens te doneren aan een goed doel. Voor de tweede keer gaat de opbrengst naar de Kruimelschaar, hospice Casa Vera. De mannen, die al veertig jaar vrienden zijn, vinden het hospice een mooi doel, zeker ook omdat het door allemaal vrijwilligers gedragen wordt. ,,We hebben het er veel over gehad met mensen in onze omgeving. Het artikel van vorig jaar ligt daar. We hebben er veel positieve reacties op gekregen”, aldus Dennis, afgelopen oudjaarsdag. Hij en Willie zijn dan al vanaf zes uur ’s ochtends aan het bakken. Er gaan ook twee zakken oliebollen naar het hospice die avond.
Gelukkig is de traditie voor de aannemers zelf ook een feest. Er mag een borreltje gedronken worden. ,,Die sponsoren wij zelf. Bakker Kroeze uit Wezep heeft ons weer de ingrediënten voor kostprijs geleverd.”
In de middag komen vrienden en familie in de grote hal – met sfeerlicht – om de bollen te kopen én om te genieten van een hapje en een drankje. Dit keer ging de verkoop door tot elf uur ’s avonds.   
Het bestuur van de Kruimelschaar is blij met dit mooie bedrag en de inzet van de mannen voor het hospice. ,,Wat een goed bericht weer. Wij zijn ontzettend blij met mensen zoals deze mannen. Ze zorgen én voor een financiële bijdrage en draagkracht voor het hospice. Chapeau”, aldus Leo Eland, voorzitter van de Kruimelschaar.
Wilt u meer informatie over het hospice? Kijk eens op www.casavera.nl, Overweegt u om vrijwilliger te worden? Bel dan naar 06-23795462
Willie van Vemde en Dennis Braakman aan het bakken. Ze hebben een speciale pan voor het bakken van de oliebollen aangeschaft.