Bevolking uit Oene komt massaal op safari af – Ludieke bekendmaking thema Kerstmarkt 13 december

OENE – De jaarlijkse Kerstmarkt in Oene wordt vrijdag 13 december gehouden. Het thema van dit jaar? Jachttaferelen. Alle bewoners van het dorp worden deze avond uitgenodigd om een overheerlijke jachtmaaltijd te komen nuttigen aan lange tafels. “Saamhorigheid moet hierbij centraal staan”, aldus de kerstmarktcommissie die onder meer bestaat uit Zwier van der Weerd, Goos Zwanikken en Rob Aalberts.

Deze kerstmarktcommissie heeft samen met de illustere 4 Musketiers al enorm veel ruchtbaarheid gegeven aan de aanstaande Oener Kerstmarkt. De afgelopen weken werden er diverse geheimzinnige filmpjes verspreid via social media. De Oener bevolking werd opgeroepen om vrijdagavond 29 november naar het dorpsplein te komen.  Die avond is er een safari door het Oener buitengebied gegeven. “We hebben daar verschillende actuele onderwerpen besproken om daarmee uiteindelijk te verklappen dat alle Oenenaren voorafgaand aan de Kerstmarkt uitgenodigd zijn om tegen betaling van een klein bedrag (7,50 euro) samen een fantastisch dorpsmaal te komen nuttigen.”

Diverse optredens
Men zit samen aan lange tafels, geniet van lekker, eerlijk eten en geniet van diverse optredens. Zo gaan er diverse koren uit Oene optreden, geeft Karin Hernandez een solovoorstelling en spelen de Veluwse Midwienterhoornbloazers en de Oener muziekvereniging Vriendschap aan aantal stukken. “Het programma is nog niet volledig. Op het laatste moment worden er vast nog wat extra aspecten toegevoegd. Niets staat vast, alles mag. Die spontaniteit maakt het ook leuk. We doen het allemaal maar met één doel: Oene op de kaart zetten.”
De maaltijd begint om 18.00 uur. Van 16.00 tot 21.30 uur kan men genieten van de prachtige kerstmarkt die door het sfeervolle centrum meandert. 

Wil je ook een kraam huren?
Ben je ondernemer en wil je ook graag op de Oener Kerstmarkt staan? Neem dan contact op met Rob Aalberts (rj.aalberts@planet.nl) . Leden van de Oener ondernemersvereniging betalen geen huur voor de kraam. Als je onverhoopt geen lid bent, bijvoorbeeld omdat je ondernemer bent die niet uit het dorp zelf komt, dan moet je een eenmalig bedrag van 35 euro betalen. Verenigingen en goede doelen mogen overigens wel gratis gebruik maken van een kraam op deze alom bekende kerstmarkt. “Eten, drinken en gezelligheid: het gaat ook dit jaar weer een enorm succes worden. De treffende thema’s jachttaferelen en saamhorigheid zullen daar zeker aan toe bijdragen.”