Bibliotheek Noord-Veluwe -Afhaal Bieb van start

Bibliotheek Noord-Veluwe biedt leners de mogelijkheid om op afspraak boeken of dvd’s te halen. Afgelopen week is er getest met de Afhaal Bieb. In iedere gemeente is er nu de mogelijkheid om een verrassingstasje te halen.

Sinds 16 maart zijn alle bibliotheekvestigingen gesloten door de corona maatregelen.

Directeur Hetty van de Weg heeft met haar team gezocht naar een manier om de leners toch van boeken te voorzien: “We leven in een verwarrende tijd, er komt veel op mensen af. Boeken kunnen een rol spelen bij het gevoel van welzijn van de inwoners. Om even de zinnen te verzetten, voor wat ontspanning en voor mensen die nu veel alleen zitten”. En de Afhaal Bieb werkt, merkte Hetty van de Weg “De reacties van de bezoekers zijn echt een aansporing voor ons om door te gaan. De leden zijn zo blij dat ze weer kunnen lezen, nu merk je echt het belang van de Bibliotheek voor de samenleving!”.

Verrassingstasje

Leners kunnen daarom tijdens vaste Afhaal Bieb tijden naar de vestiging in Elburg, Epe, Hattem, Wapenveld of Oldebroek komen om een vooraf gereserveerd verrassingstasje op te halen.

Bij het aanvragen van een verrassingstasje kunnen leden een voorkeursgenre aangeven of, voor jeugdleden, de leeftijdsgroep. Aanmelden kan per mail, telefoon of website, waarna leners een bevestiging krijgen van het afhaalmoment en de locatie. In de bibliotheek wordt het pakket naar keuze al van te voren uitgeleend aan de lener en klaargezet. De lener komt op het afgesproken moment naar de vestiging en krijgt op vertoon van de bibliotheekpas het pakket mee. Zie voor de Afhaal Bieb tijden bibliotheeknoord-veluwe.nl.

Contact

Ook een pakket aanvragen? Dat kan van maandag t/m vrijdag telefonisch tussen 10 en 14 uur via 0578-612113, per mail via epe@bibliotheeknoordveluwe.nl of via de webshop op bibliotheeknoord-veluwe.nl. Het telefoonnummer en/of mailadres kan ook gebruikt worden voor andere vragen. Bijvoorbeeld vragen over de digitale mogelijkheden, zoals e-books, LuisterBieb of Yoleo.  

Bibliotheekdirecteur van de Weg met een aantal verrassingstasjes bij de gesloten deuren van de bibliotheek

.