Bibliotheek Noord-Veluwe — De AfhaalBieb is terug!

De AfhaalBieb is terug!

Tijdens de coronamaatregelen bedacht de Bibliotheek Noord-Veluwe de AfhaalBieb, om leden ondanks de sluiting toch van boeken te kunnen voorzien. Door de enthousiaste reacties van de leden wordt de AfhaalBieb nu weer opgestart.

“Er kwamen zulke leuke, ontroerende en hartelijke reacties binnen over de AfhaalBieb. Leden waren blij dat ze toch konden lenen en lieten zich graag verrassen door de door medewerkers gekozen boeken.” Directeur Hetty van de Weg zocht daarom naar een manier om de AfhaalBieb in te passen in het normale bibliotheekaanbod. En die manier is nu gevonden. “De AfhaalBieb is er voor mensen die om gezondheidsredenen niet te lang in de bibliotheek willen zijn, maar ook voor mensen die geen tijd hebben om rustig boeken uit te zoeken of mensen die zich willen laten verrassen door de keuze van de medewerkers.” De gebruikers kunnen volwassenen zijn, maar ook kinderen. “Het maakt ons niet uit wat de reden is om de AfhaalBieb te gebruiken. De Bibliotheek Noord-Veluwe is er voor iedere inwoner van ons werkgebied. Ook voor leesplezier en inspiratie.”

Aanmelden voor de AfhaalBieb gaat via een formulier op de bibliotheeksite, waar de lener naast de verplichte gegevens ook aanvullende informatie kan geven. Op die manier sluit het tasje met boeken, dvd’s of tijdschriften het beste aan bij de wensen van de lener. Zie voor meer informatie en aanmelding https://www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/collectie/afhaalbieb.html . Voor leners die het formulier niet kunnen invullen bestaat de mogelijkheid om telefonisch een tasje van de AfhaalBieb aan te vragen bij hun eigen vestiging, zie https://www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/adressen-en-openingstijden.html voor openingstijden en telefoonnummers.