bibliotheek Noord-Veluwe – digitaal spreekuur vanaf 2 januari

Nieuw: Digitaal Spreekuur bibliotheek Noord-Veluwe
Vanaf 2 januari 2018 is er in iedere gemeente in het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe een digitaal spreekuur. Het e-bookspreekuur en het Tabletcafé worden samengevoegd tot het Digitaal Spreekuur. Hier kunnen bezoekers terecht met vragen over de digitale diensten van de bibliotheek: de e-books, online cursussen, luisterboeken en de bibliotheek app. Het digitaal spreekuur is ook bedoeld voor het beantwoorden van vragen over tablets en iPads, het oplossen van kleine problemen en tips en trucs over apps.

Persoonlijke uitleg

Het Digitaal Spreekuur is geen cursus, bezoekers hoeven zich niet aan- of af te melden, ze kunnen zo aanschuiven en koffie/thee en WIFI zijn gratis. De medewerkers van de Bibliotheek geven tijdens deze digitale spreekuren persoonlijke, 1 op 1 uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis. Het is de bedoeling dat bezoekers hun eigen tablet, smartphone of e-reader meenemen. Bij gebruik van een e-reader moet ook de eigen laptop worden meegenomen naar het spreekuur.

 

17.000 e-books, 700 luisterboeken en 30 online cursussen

Leden van Bibliotheek Noord-Veluwe kunnen gratis e-books lenen, gratis online luisterboeken downloaden en 2 gratis cursussen per jaar volgen. De uitgebreide collectie e-books bevat 17.000 titels, voor jeugd en volwassenen, romans en informatief. De collectie luisterboeken, na downloaden offline te beluisteren, bevat ruim 700 titels voor jeugd en volwassenen. De online cursussen zijn te volgen in eigen tempo. Er zijn cursussen op het gebied van bijvoorbeeld taal, persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en nieuwe media. Al deze, voor bibliotheekleden gratis, diensten zijn te vinden via onlinebibliotheek.nl. Voor vragen kunnen bezoekers terecht bij het Digitaal Spreekuur.

 

Data Digitaal Spreekuur:

1e maandag van de maand van 14.00-17.00 uur in bibliotheek Hattem

1e dinsdag van de maand van 14.00-17.00 uur in bibliotheek Elburg

1e woensdag van de maand van 14.00-17.00 uur in bibliotheek Heerde

1e donderdag van de maand van 14.00-17.00 uur in bibliotheek Epe

1e vrijdag van de maand van 14.00-17.00 uur in bibliotheek Wezep

De komende spreekuren zijn: dinsdag 2 januari Elburg, woensdag 3 januari Heerde, donderdag 4 januari Epe, vrijdag 5 januari Wezep en maandag 8 januari in Hattem, steeds van 14.00 – 17.00 uur.