Bibliotheek Noord Veluwe – geen boetes meer

Bibliotheek Noord-Veluwe boetevrij!
Vanaf 1 januari 2017 geen boetes meer bij te laat inleveren.
Een gastvrije bibliotheek, voor alle inwoners, zonder extra drempels, dat is volgens Bibliotheekdirecteur Hetty Kruithof de belangrijkste reden om vanaf 1 januari als boetevrije bibliotheek verder te gaan.
Zij wil daarmee bereiken dat lid zijn voor iedereen makkelijker en leuker wordt, met voor iedereen gelijke toegang tot de volledige dienstverlening van de bibliotheek.
Aanleiding om het systeem van boetes te beëindigen is dat boetes vaak ergernis wekken en tot ongewenste discussies in de bibliotheek leiden. “De bibliotheek is gastvrij en klantvriendelijk en daar passen boetes niet bij”, aldus Hetty Kruithof. “Boetevrij is prettiger voor de leners en prettiger voor ons: we kunnen ons meer richten op leesbevordering, mediawijsheid en uitleen en zijn geen tijd meer kwijt met discussies over boete of het afhandelen van boetes. Eerder mochten kinderen na een boete soms een poosje niet lenen, nu worden er meteen weer nieuwe boeken uitgezocht, dat is wat we willen. We willen dat mensen die lezen niet gestraft worden, maar willen lezen juist stimuleren.”