bibliotheek epenieuws

Bibliotheek Noord-Veluwe -Gemopper bij de Nationale Voorleesdagen

Gemopper bij de Nationale Voorleesdagen

Moppereend is de hoofdpersoon van het Prentenboek van het Jaar 2020. En je raadt het al: ze moppert aan een stuk door! Niemand wil met haar spelen. En dan is er ook nog die grijze wolk boven haar hoofd die steeds donkerder en groter wordt. Dit mopperboek om vrolijk van te worden wordt door medewerkers van de Bibliotheek Noord-Veluwe voorgelezen tijdens bezoeken van kinderopvang en groep 1 en 2 van basisscholen aan de bibliotheek. Bijna 1.200 peuters en kleuters komen in de bibliotheek luisteren naar Moppereend. Daarnaast hebben 42 kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen een voorleespakket van de Bibliotheek Noord-Veluwe ontvangen met daarin o.a. het boek Moppereend om dat zelf voor te lezen.

Gratis lidmaatschap

Alle peuters en kleuters zijn tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 22 januari t/m 1 februari 2020, samen met hun ouders of grootouders, welkom bij de bibliotheek om mooie voorleesboeken uit te zoeken.

Kinderen van 0-6 jaar oud kunnen in deze periode gratis lid worden van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Ze ontvangen dan zolang de voorraad strekt bovendien een leuk popje van Moppereend cadeau. Kijk voor de openingstijden en inschrijfvoorwaarden op www.bibliotheeknoord-veluwe.nl.

Voorlezen maakt je leuker!

De voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Want: Voorlezen maakt je leuker!

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Peuters en kleuters komen zo in aanraking met nieuwe woorden. Ze leren hoe een zin is opgebouwd en hun woordenschat wordt groter.

Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen met je kind een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.

Zie voor meer informatie en voorleestips www.nationalevoorleesdagen.nl .

Voorlezen kan altijd

Voorlezen blijft niet beperkt tot de voorleesdagen en kan natuurlijk het hele jaar door. In de bibliotheek is een schat aan voorlees- en prentenboeken verkrijgbaar en bibliotheekmedewerkers helpen graag bij het geven van advies over geschikte boeken.+

Moppereend, een mopperboek om vrolijk van te worden
Nationale Voorleesdagen, van 22 januari t/m 1 februari 2020