bibliotheek epenieuws

Bibliotheek Noord-Veluwe Hulp en advies bij bibliotheek apps en e-books

Hulp en advies bij bibliotheek apps en e-books

Leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe kunnen verschillende bibliotheek apps gebruiken en e-books van de bibliotheek lenen. Wie daar hulp of advies bij nodig heeft kan terecht bij het maandelijkse Digitale spreekuur.

Bibliotheek apps

Voor verlengen en reserveren is de Iguana Bibliotheek app handig. In de app kun je zien welke boeken je geleend hebt en kun je de geleende boeken verlengen. Je kunt in de catalogus zoeken en de gevonden boeken  meteen reserveren. Bij je reserveringen kun je je plaats in de wachtrij zien.

Met de LuisterBieb app geniet je van de beste luisterboeken, waar en wanneer jij dat wilt. Met een gevarieerde selectie titels van bekende auteurs. Zelfs als je druk bent kun je altijd nog lekker luisteren, gratis en offline.

Voor het lezen van e-books kan de e-books app van de bibliotheek gebruikt worden, maar het is ook mogelijk om de e-books op een e-reader of op de laptop/computer te lezen. De collectie met 25.000 e-books is te vinden op www.onlinebibliotheek.nl. De collectie gaat van thrillers tot romans, van informatieve boeken tot kinderboeken.

Zie voor meer informatie www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/collectie/apps.html

Digitaal spreekuur

Wil je hulp of advies bij het gebruik van de apps of meer weten over de e-books van de bibliotheek? Kom dan naar het digitale spreekuur van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Dat is iedere maand in iedere gemeente van het werkgebied. De medewerkers van de Bibliotheek geven tijdens deze digitale spreekuren persoonlijke, 1 op 1 uitleg en technische ondersteuning over de apps en e-books van de bibliotheek. De uitleg is gratis. Het is de bedoeling dat bezoekers hun eigen tablet, smartphone of, voor vragen over e-readers, hun eigen e-reader en laptop meenemen.

Data volgende spreekuren

De komende spreekuren zijn:

Vrijdag 1 november Wezep, maandag 4 november Hattem, dinsdag 5 november Elburg, woensdag 6 november Heerde en donderdag 7 november Epe, steeds van 14.00 – 17.00 uur.

Het Digitaal Spreekuur is geen cursus, bezoekers kunnen zo aanschuiven en koffie/thee en wifi zijn gratis.