bibliotheek epe

Bibliotheek Noord-Veluwe – Jaarverslag Bibliotheek voor wethouder Aalbers

Jaarverslag Bibliotheek voor wethouder Aalbers

Epe – In de inmiddels weer heropende bibliotheek in Epe heeft Wethouder Jan Aalbers het jaarverslag 2019 van de Bibliotheek Noord-Veluwe in ontvangst genomen. Hetty van de Weg, directeur van de bibliotheek, overhandigde hem het jaarverslag.

Belang bibliotheek blijft jarenlang

Wethouder Aalbers vertelt dat hij onlangs hoorde dat het belang van de bibliotheek nog jarenlang kan aanhouden. Kinderen die in hun jeugd het leesplezier ontdekken, hebben daar ook later veel plezier van. Maar ook de andere werkzaamheden van de bibliotheek, bijvoorbeeld het bestrijden van laaggeletterdheid, digitale trainingen en het organiseren van activiteiten, ziet hij als een belangrijke taak.

Directeur van de Weg heeft de afgelopen periode, tijdens de gedwongen sluiting van de vestigingen, gemerkt dat het lezen en leesplezier voor veel leden van groot belang is. “Door het aanbieden van verrassingstasjes via de AfhaalBieb en de mogelijkheid om reserveringen af te halen konden leners ook tijdens de sluiting van de vestigingen toch lezen. We hebben hier hele leuke reacties van leden op gekregen, ze waren echt blij met hun boeken. Maar nu gaan we zorgen dat we ook onze andere werkzaamheden, veilig volgens de richtlijnen, weer kunnen gaan oppakken.:

Voor alle leeftijden

Het jaarverslag geeft aan de hand van de hoofdstukken Kinderen, Jongeren, Volwassenen en Ouderen een beeld van het werk van de bibliotheek in het afgelopen jaar. Interessante interviews met medewerkers van de bibliotheek ondersteunen de informatie. In het hoofdstuk En verder in 2019 wordt een beeld gegeven van de activiteiten in het afgelopen jaar en als laatste is cijfermatige informatie over het aantal leden, uitleningen en media opgenomen.

Van de Weg en Aalbers met het jaarverslag van de Bibliotheek Noord-Veluwe