bibliotheek Noord-Veluwe – Nieuw: Digitaal Spreekuur vanaf 2 januari

Nieuw: Digitaal Spreekuur bibliotheek Noord-Veluwe
Vanaf 2 januari 2018 is er in iedere gemeente in het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe een digitaal spreekuur. Het e-bookspreekuur en het Tabletcafé worden samengevoegd tot het Digitaal Spreekuur. Hier kunnen bezoekers terecht met vragen over de digitale diensten van de bibliotheek: de e-books, online cursussen, luisterboeken en de bibliotheek app. Het digitaal spreekuur is ook bedoeld voor het beantwoorden van vragen over tablets en iPads, het oplossen van kleine problemen en tips en trucs over apps.

Persoonlijke uitleg

Het Digitaal Spreekuur is geen cursus, bezoekers hoeven zich niet aan- of af te melden, ze kunnen zo aanschuiven en koffie/thee en WIFI zijn gratis. De medewerkers van de Bibliotheek geven tijdens deze digitale spreekuren persoonlijke, 1 op 1 uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis. Het is de bedoeling dat bezoekers hun eigen tablet, smartphone of e-reader meenemen. Bij gebruik van een e-reader moet ook de eigen laptop worden meegenomen naar het spreekuur.

17.000 e-books

Leden van Bibliotheek Noord-Veluwe kunnen gratis e-books lenen. De uitgebreide collectie e-books is te lezen op een e-reader, smartphone, tablet of computer. Gebruikers maken eenmalig een webaccount aan via bibliotheek.nl/ebooks en downloaden de e-books vanuit de luie stoel. In de e-bookcollectie zijn ongeveer 17.000 titels te vinden: literaire romans, thrillers, streekromans, kinderboeken, poëzie en natuurlijk non-fictie over bijvoorbeeld reizen & landen, gezondheid & psychologie of waargebeurde verhalen. Voor vragen kunt u terecht bij het Digitaal Spreekuur.

Data Digitaal Spreekuur:

1e maandag van de maand van 14.00-17.00 uur in bibliotheek Hattem

1e dinsdag van de maand van 14.00-17.00 uur in bibliotheek Elburg

1e woensdag van de maand van 14.00-17.00 uur in bibliotheek Heerde

1e donderdag van de maand van 14.00-17.00 uur in bibliotheek Epe

1e vrijdag van de maand van 14.00-17.00 uur in bibliotheek Wezep

De komende spreekuren zijn: dinsdag 2 januari Elburg, woensdag 3 januari Heerde, donderdag 4 januari Epe, vrijdag 5 januari Wezep en maandag 8 januari in Hattem, steeds van 14.00 – 17.00 uur.