bibliotheek epenieuws

Bibliotheek Noord-Veluwe – Romeé Prins voorleeskampioen Epe

Romeé Prins voorleeskampioen Epe

De Voorleeswedstrijd in Epe is gewonnen door Romeé Prins van De Hoge Weerdschool.  Bibliotheek Noord-Veluwe organiseerde deze lokale ronde van de Voorleeswedstrijd dinsdagavond in de Bibliotheek in Epe.

De zeven schoolkampioenen vonden het spannend, maar zodra ze op de voorleesstoel zaten werd duidelijk dat ze terechte schoolkampioenen zijn, het zijn echte voorlezers. Juryvoorzitter wethouder Aalbers gaf daarom een compliment aan alle deelnemers “Jullie hebben ons mee laten dromen met het verhaal”. NO Veluwe TV was aanwezig bij de voorleeswedstrijd en interviewde enkele deelnemers, waardoor ze zich nog meer schoolkampioen voelden.

Bij de voorleeswedstrijd lezen leerlingen van groep 7 en 8 voor uit een door hen zelf gekozen boek. Winnares Romeé las voor uit De waanzinnige tandarts van David Walliams. Volgens de jury was de winst voor Romeé omdat zij meteen boeide met haar verhaal. Romeé gaat nu door naar de regionale ronde in Apeldoorn, waar ze Epe zal vertegenwoordigen.

De andere schoolkampioenen die deelnamen aan de voorleeswedstrijd in Epe zijn  Charlotte  Veldhuis van de Van der Reijdenschool, Jasper Zweers van de K. Norelschool, Danine Nijhof van de Gildeschool, Rhodé van ’t Hof van de W.G. van de Hulstschool, Nicky Bouwmeester van De Bongerd en Bo Verweij van de Anne de Vriesschool.

De jury bestond uit wethouder Aalbers, mevrouw Bobbink, Cultuurplein Noord-Veluwe en mevrouw Kraassenberg, Bibliotheek Noord-Veluwe.

Fotobijschrift: winnares Romeé Prins met juryvoorzitter wethouder Aalbers