bibliotheek epe

Bibliotheek Noord Veluwe – Taalvrijwilligers ontvangen certificaat

Taalvrijwilligers ontvangen certificaat

In de Bibliotheek in Epe hebben zes nieuwe taalvrijwilligers hun behaalde certificaat ontvangen.

Bibliotheekdirecteur Hetty Kruithof bedankte de taalvrijwilligers voor het feit dat ze anderen willen ondersteunen bij het beter lezen, schrijven of spreken. Er is veel werk aan de winkel, er zijn veel volwassenen die hulp willen van het Taalpunt. Hetty Kruithof wenste ze ook veel plezier, taalvrijwilligers die al ingezet worden als taalcoach doen hun werk met veel plezier en vertellen enthousiast over hun werkzaamheden.

De nieuwe taalcoaches vinden het belangrijk om volwassenen te helpen om beter te leren lezen, schrijven of spreken. Ze hebben de afgelopen maanden bij het Taalpunt in de Bibliotheek in Vaassen een training van vier dagdelen gevolgd.

Bij een Taalpunt kan iedereen terecht die beter wil leren lezen en schrijven. Bij het Taalpunt wordt gekeken wat iemand wil leren en daar wordt een passende cursus, taalgroep of taalcoach bijgezocht.

Taalpunten zijn belangrijk bij het bestrijden van laaggeletterdheid. Hierbij werken Bibliotheek, gemeente, welzijnsorganisaties en andere partners samen.
In de Bibliotheken in Epe, Vaassen, Elburg, Hattem, Heerde, Wapenveld en Wezep is een Taalpunt aanwezig.

Nieuwe taalvrijwilligers zijn welkom, zij kunnen voor informatie en aanmelding contact opnemen met Taalpuntdocent Wil Honders via taalpuntepe@bibliotheeknoordveluwe.nl Nieuwe taalvrijwilligers van buiten Epe kunnen op https://www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/over-ons/taalpunten.html het mailadres van de taalpuntdocent in hun eigen gemeente vinden.

De nieuwe Taalvrijwilligers met de uitgereikte certificaten