nieuws

Bibliotheek Noord-Veluwe – Uitbreiding AfhaalBieb

De AfhaalBieb van de Bibliotheek Noord-Veluwe is een groot succes.  Magda Dekker, teamleider van het team Ontmoeting & Verblijf van de Bibliotheek vertelt trots over de AfhaalBieb. “In januari zijn er bijna 1.250 verrassingstasjes gemaakt! Daarom is er vanaf deze week een derde AfhaalBieb moment in Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Oldebroek en Wezep toegevoegd. In ’t Harde, Wapenveld en Doornspijk zijn er wekelijks twee AfhaalBieb momenten en in Hoge Enk kan een maal per week een verrassingstasje worden opgehaald.”

Verrassingstasjes moeten 24 uur van te voren gereserveerd worden. Dit kan via de website van de bibliotheek, www.bibliotheeknoord-veluwe.nl of telefonisch via 0578-612113, iedere werkdag van 10 – 14 uur. Bibliotheekleden die een verrassingstasje willen reserveren kunnen de tijden en locaties van de AfhaalBieb bekijken via  https://www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/collectie/afhaalbieb/afhaalmomenten-afhaalbieb.html. Ook is het mogelijk om boeken in te leveren tijdens de AfhaalBieb momenten en om klaarstaande reserveringen zonder afspraak op te halen tijdens deze AfhaalBieb momenten.

Dat de bibliotheekleden blij zijn met de tasjes laten ze duidelijk merken volgens Magda Dekker. “We krijgen hele leuke reacties. Bijvoorbeeld ‘Bedankt voor de leuke boeken. Er zitten wat boeken tussen die ze normaal niet zo snel zouden kiezen, maar die ze toch leuk vinden. Vooral het boek “321 dingen die je moet weten voor je 13e”, valt  goed in de smaak. Nogmaals dank en een fijn weekend!’. Een andere lener schreef op het aanmeldformulier ‘Wij vinden het erg leuk om steeds weer boekjes te lezen die jullie voor ons uitgekozen hebben! Bedankt!’. In Wapenveld kwamen zelfs 3 kinderen een eigengemaakt doosje met een lekkere traktatie brengen als dank voor het maken van de verrassingstasjes. We vinden het fijn om te horen dat de tasjes in de smaak vallen, bij deze wil ik, ook namens mijn collega’s, iedereen bedanken voor de reacties!”

Magda Dekker bij de klaarstaande tasjes van de AfhaalBieb