bibliotheek epe

Bibliotheek NoordVeluwe Gezocht: taalvrijwilligers voor Taalpunt Epe/Vaassen

Taalhulp bieden aan mensen die beter willen lezen of schrijven

Gezocht: taalvrijwilligers voor Taalpunt Epe/Vaassen

Taalpunt Epe/Vaassen zoekt taalvrijwilligers die zich willen inzetten voor mensen die beter willen leren lezen, schrijven en spreken. Landelijke cijfers geven aan dat 2,5 miljoen volwassenen (16 jaar en ouder) de Nederlandse taal niet goed beheersen.
Ook in de gemeente Epe is het niet goed spreken van de Nederlandse taal vaak een probleem in dagelijkse leven van deze mensen. Van boodschappen doen, tot aan helpen met huiswerk of het betalen van rekeningen.

In maart start er op de donderdagochtend een taaltraining voor vrijwilligers uit de gemeente Epe bij de Bibliotheek Noord-Veluwe.

De training bestaat uit vier ochtenden en vindt plaats in de Bibliotheek in Epe, Stationsstraat 16, 8161CR Epe. De lestijden zijn van 9.30 – 12.00 uur.

Taalvrijwilligers zijn belangrijk

Er is nog plaats voor nieuwe taalvrijwilligers met een passie voor taal die een ander willen helpen om de Nederlandse taal beter te spreken, lezen of schrijven. De taalpuntdocent verzorgt de training en zorgt voor de koppeling tussen deelnemers en taalvrijwilligers.

Taalvrijwilligers hebben een belangrijke rol bij het Taalpunt. Bij het Taalpunt wordt gekeken wat iemand wil leren en daar wordt een passende cursus, taalgroep of taalcoach bijgezocht. De taalvrijwilligers worden ingezet als taalcoach na de training. Dan begeleiden ze een deelnemer uit Nederland of uit een ander land gedurende 1 tot 1,5 uur per week.

Aanmelden

Aanmelden voor de trainingen of meer informatie mail naar

taalpuntepe@bibliotheeknoordveluwe.nl of bel naar Wil Honders 06-12660976 op maandag van 17 – 19 uur of woensdag van 10 – 12 uur. 
Zie voor overige informatie over de Taalpunten www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/educatie/taalpunt