Bibliotheek NoordVeluwe – E-bookspreekuur bij de bibliotheek

E-bookspreekuur bij de bibliotheek

Het papieren boek is nog steeds populair, maar vooral in de vakantie worden er veel e-books gelezen. Bibliotheekleden kunnen gratis e-books lenen via bibliotheek.nl.

Voor hulp bij het lenen van deze e-books of het aanmaken van een account om e-books te kunnen lenen zijn er e-bookspreekuren in iedere gemeente uit het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe.

De medewerkers van de Bibliotheek geven tijdens de e-bookspreekuren persoonlijke, 1 op 1 uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis.

De spreekuren vinden plaats in de eerste week van iedere maand. De komende spreekuren zijn:   Hattem maandag 1 mei, Elburg dinsdag 2 mei, Heerde woensdag 3 mei, Epe donderdag 4 mei en Wezep vrijdag 5 mei, steeds van 14.00 – 17.00 uur.

Neem de eigen tablet, smartphone of e-reader mee. Bij gebruik van een e-reader moet ook de eigen laptop worden meegenomen naar het spreekuur.

E-books zijn 24 uur per dag te leen, de titels zijn nooit uitgeleend maar altijd beschikbaar. Ook voor ouderen zijn e-books ideaal, de lettergrootte is eenvoudig aan te passen. E-books zijn te lezen op een tablet, smartphone of e-reader.

Het aanbod aan e-books bestaat inmiddels uit meer dan 13.000 verschillende titels. Thrillers, streekromans, waargebeurde verhalen, kinderboeken, Young Adult, Lezen voor de lijst, informatief voor studie, werk of hobby, het aanbod e-books is net zo divers als het aanbod papieren boeken.

 

Uitleg over e-books bij het e-bookspreekuur.