Bibliotheek NoordVeluwe -Hoe regel je een digitale erfenis?

lezing door Sander van der Meer

Epe – Wat blijft er on- en offline achter na overlijden en wat is daarvoor wettelijk eigenlijk geregeld? Hoe gaan nabestaanden om met onbekende gebruikersnamen en wachtwoorden van de dierbare, noodzakelijk voor de afwikkeling van zaken of toegang tot gegevens in de cloud? Kan alles vooraf vastgelegd worden en wat kunnen daar de nadelen van zijn?  En hoe is identiteitsfraude te voorkomen als iemand is overleden?

Sander van der Meer van Digitale Nazorg zal dinsdag 12 februari in bibliotheek Epe aan de hand van herkenbare praktijkvoorbeelden, waarbij verdriet en humor elkaar afwisselen, alles vertellen over de digitale erfenis en online nalatenschap. Met uiteraard ook handige tips, suggesties en mogelijkheden om zelf data veilig te stellen.

Als specialist is Sander van der Meer geregeld te horen en te zien op radio, TV, online en in kranten en vakbladen om te vertellen over de (on)mogelijkheden bij de digitale erfenis, online nalatenschap en dierbare data waar nabestaanden mee te maken kunnen krijgen. Daarnaast verzorgt hij trainingen en gastlessen. Zie ook www.digitalenazorg.nl

Locatie is bibliotheek Epe. Kosten € 3,50 leden, € 5,00 niet-leden van de bibliotheek.
Datum: dinsdag 12 februari. Aanvang 20.00 uur. Graag aanmelden via www.bibliotheeknoordveluwe.nl


Sander van der Meer