bibliotheek epe

Bibliotheek NoordVeluwe – Mirthe Bakker uit Epe voorleeskampioen regio Veluwe Noord!

Mirthe Bakker uit Epe voorleeskampioen regio Veluwe Noord!

De Voorleeswedstrijd van de regio Veluwe Noord is gewonnen door Mirthe Bakker van de K. Norelschool uit Epe. De regionale ronde van de Voorleeswedstrijd werd georganiseerd door de Bibliotheek Noord-Veluwe en CODA. Negen basisschoolleerlingen uit de regio Noord-Veluwe en Apeldoorn, de lokale voorleeskampioenen, streden woensdagmiddag in Apeldoorn voor die ene felbegeerde plek in de Gelderse ronde van de voorleeswedstrijd. De andere lokale voorleeskampioenen die deelnamen zijn Emma Cornelisse (Apeldoorn), Maran Kloeze (Apeldoorn), Sophie van der Laan (Apeldoorn), Lieke Klein (Elburg), Lilian de Groot (Hattem), Anna Koopman (Heerde), Naomi Smelt (Oldebroek) en David van Lokhorst (Vaassen).

Publiek luisterde ademloos

  1. van de Weg – Hendriksen (directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe) reikte namens de jury, die verder bestond uit mevrouw H. Lindenhorst (dyslexiespecialist) en de heer E. Nieuwenhuis (illustrator uit Apeldoorn, schrijver van de boeken over Dickie & Giga) de beker uit aan Mirthe Bakker. Volgens de jury had Mirthe een goed gekozen boekfragment en las ze prachtig voor. Het publiek luisterde ademloos. Mirthe zal de regio Veluwe Noord vertegenwoordigen bij de provinciale ronde op 9 april in Arnhem. De Gelderse kampioen gaat naar de landelijke finale op 23 mei in Amstelveen. Daar wordt uit de 12 provinciale voorleeskampioenen de Nationale Voorleeskampioen 2018 gekozen.

Ontroerend

Na voorgelezen fragmenten over eten, ruiken en griezelen las als laatste Mirthe voor met een fragment uit Achtste groepers huilen niet van Jacques Vriens. Ze wist het publiek muisstil te krijgen met het ontroerende, door haar zelf uitgekozen, fragment. Het was alsof de luisteraars samen met Akkie en haar ouders in het ziekenhuis waren.

Mirthe vindt dat iedereen dit boek moet lezen, het door haar gekozen fragment zet ook echt aan tot lezen van het boek, luisteraars willen weten hoe het verder gaat. Bij de provinciale ronde in Arnhem zal Mirthe voorlezen uit een ander boek, ze is, samen met haar leerkracht, al aan het nadenken welk boek dat zal worden.

Mirthe Bakker is regionaal kampioen voorlezen!