bibliotheek epe

Bibliotheek NoordVeluwe -Sophie van der Stouwe voorleeskampioen Epe

De voorleeswedstrijd in de bibliotheek in Epe is gewonnen door Sophie van der Stouwe van de Hoge Weerdschool.

Acht basisscholen uit Epe en Oene namen dinsdagavond deel aan de, door de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde, lokale ronde van de Voorleeswedstrijd, waar de schoolkampioenen voorlazen aan een volle zaal.

De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in Epe zijn Boris Ackema van de Van der Reijdenschool, Mirte Telnekes van de K. Norelschool, Iris Bosch van de Gildeschool, Nan Regterschot van de W.G. van de Hulstschool, Sjoerd Timmerman van De Bongerd, Zino Imla van de Anne de Vriesschool en Lotte de Bruin van de School met de Bijbel Oene.

Muisstil in de bibliotheek

Ondanks het grote aantal bezoekers bij de voorleeswedstrijd was het op acht momenten muisstil in de bibliotheek: als het publiek luisterde naar de acht voorleeskampioenen. Vrolijke, grappige, herkenbare, spannende en ook enge verhalen kwamen voorbij. Eén ding staat als een paal boven water: acht keer leesplezier. Dat spatte er vanaf! Leerlingen kiezen zelf voor hun boek en dat kon je merken. De winnaar wist de jury te overtuigen door haar enthousiaste manier van vertellen. Daarin was Sophie van der Stouwe de beste. Zij las voor uit Juffrouw Pots van Tosca Menten. Sophie gaat nu door naar de regionale ronde in Apeldoorn, waar ze Epe zal vertegenwoordigen.

Jury

De jury werd gevormd door wethouder Aalbers, mevrouw Bobbink, cultuurmakelaar Cultuurplein Noord-Veluwe en mevrouw van Gessel, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. Wethouder Aalbers reikte de beker uit aan Sophie van der Stouwe.

In de zaal waren medeleerlingen, ouders en leerkrachten aanwezig om hun eigen kampioen aan te moedigen.

Spandoekenwedstrijd

De spandoekenwedstrijd is gewonnen door de W.G. van Hulstschool, met een vrolijke boodschap voor hun kampioen Nan Regterschot. Zij hebben hiermee een boekenbon voor de school gewonnen. Voorlezer Nan Regterschot en haar medeleerlingen gaan daarmee een mooi boek uitzoeken.

Voorleeskampioen Sophie van der Stouwe