bibliotheek epe

Bibliotheek NoordVeluwe – Veel belangstelling voor e-books door bibliotheek leden

Veel belangstelling voor e-books door bibliotheek leden
Informatie bij e-bookspreekuur Elburg, Epe, Hattem, Heerde en Wezep
Meer uitleningen, meer gebruikers
De uitleen van e-books aan leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe is met bijna 20% gestegen. In het eerste half jaar van 2017 waren er 13.348 uitleningen, 2.144 meer dan een jaar eerder. Het aantal leden dat e-books leent laat een nog grotere stijging zien, er zijn nu 2.971 leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe met een e-book account, 33% meer dan in juli 2016. De e-books zijn populair bij alle leeftijdsgroepen, van peuters tot 90+ers.

Voordelen e-books
De e-books zijn in Nederland bezig met een opmars. Het grote voordeel is het formaat van de e-reader/tablet. Er passen heel veel e-books in de vakantiekoffer en de e-reader/tablet is makkelijk vast te houden. Ook het in kunnen stellen van de lettergrootte is voor veel mensen praktisch, een leesbril is meestal niet nodig. Tablets en verschillende e-readers hebben een verlicht scherm, waardoor je ’s avonds lang door kunt lezen zonder lamp.
Ook het aanbod is een voordeel, leners kunnen een keuze maken uit ruim 15.000 e-books via onlinebibliotheek.nl/e-books. De e-books zijn 24 uur per dag te leen en gratis voor bibliotheek leden.

E-bookspreekuur
Voor hulp bij het lenen van de e-books via onlinebibliotheek.nl zijn er e-bookspreekuren in iedere gemeente uit het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe.
De spreekuren vinden plaats in de eerste week van iedere maand. De komende spreekuren zijn: vrijdag 1 september Wezep, maandag 4 september Hattem, dinsdag 5 september Elburg, woensdag 6 september Heerde en donderdag 7 september Epe, steeds van 14.00 – 17.00 uur.
Neem de eigen tablet, smartphone of e-reader mee. Bij gebruik van een e-reader moet ook de eigen laptop worden meegenomen naar het spreekuur. De e-books van onlinebibliotheek.nl zijn te lezen op tablet, smartphone, e-reader en laptop of pc