Bibliotheek NoordVeluwe – Verdubbeling uitleen e-books

Verdubbeling uitleen e-books van de bibliotheek
Ruim 24.000 uitleningen

In 2016 zijn er 24.693 e-books geleend door leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe. In 2015 waren dat er nog 12.260, een echte verdubbeling van het aantal uitleningen. Het aantal leden dat e-books leest is ook gestegen, van 1.490 naar 2.572. 647 van deze e-books lezers zijn jeugdleden. Deze jeugdleden hebben samen 3.117 e-books geleend, bijna 5 boeken per lener. De 1.925 volwassenen leenden 21.576 e-books, ruim 11 boeken per lener.
Het lenen van e-books is gratis voor leden van de Bibliotheek. Leden die nog geen account hebben kunnen dat aanmaken via www.bibliotheek.nl/e-books of langskomen op het e-bookspreekuur van de Bibliotheek Noord-Veluwe. E-books zijn 24 uur per dag te leen, de titels zijn nooit uitgeleend maar altijd beschikbaar. Ook voor ouderen zijn e-books ideaal, de lettergrootte is eenvoudig aan te passen.
Het aanbod aan e-books bestaat inmiddels uit meer dan 13.000 verschillende titels. Thrillers, streekromans, waargebeurde verhalen, kinderboeken, Young Adult, Lezen voor de lijst, informatief voor studie, werk of hobby, het aanbod e-books is net zo divers als het aanbod papieren boeken.

Data spreekuren
Tijdens de e-book spreekuren is er alle tijd om vragen te stellen over het lenen van e-books of het aanmaken van het account. De medewerkers van de Bibliotheek geven tijdens de e-book spreekuren persoonlijke, 1 op 1 uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis.
De spreekuren vinden plaats in de eerste week van iedere maand. De komende spreekuren zijn: Heerde woensdag 1 maart, Epe donderdag 2 maart, Wezep vrijdag 3 maart, Hattem maandag 6 maart en Elburg dinsdag 7 maart.
Neem de eigen tablet, smartphone of e-reader mee. Bij gebruik van een e-reader moet ook de eigen laptop worden meegenomen naar het spreekuur. Ook is het handig om een notitieblok mee te nemen voor het maken van aantekeningen.