bibliotheek epe

Bibliotheek NoordVeluwe – Volwassenen ook blij met multitouchtafels in de Bibliotheek

Een mediamenu vol muziek en filmpjes uit de jaren 50, 60 en 70 voor volwassenen en een herinnermenu met foto’s, liedjes, muziek en reclames van vroeger voor ouderen. Sinds kort zijn deze twee menu’s te vinden op de multitouchtafels in de bibliotheekvestigingen in Elburg, Epe, Heerde, Vaassen en Wezep. En dat blijkt een succes!

Muziek en film

In Epe kwamen al enige tijd ouderen van de dagopvang om taalspellen en oefeningen  met spreekwoorden te doen op de multitouchtafel. De medewerkers van de Bibliotheek Noord-Veluwe wilden deze doelgroep graag meer bieden in de vorm van speciaal voor hen ontwikkelde spellen. En met succes, sinds deze spellen op de tafel staan is met name het herinnermenu een echte favoriet voor de ouderen. Er is bijvoorbeeld een praatplaat van een keuken met gebruiksvoorwerpen uit de jaren 50 en 60 en een onderdeel met oude reclames. Met de reclame voor Faam pepermunt en Kwatta chocolade brengt de tafel je echt terug in de tijd.

Voor 40- en 50-plussers is het mediamenu een echte aanrader, door te klikken op de foto van een artiest of band, zoals Bee Gees, Boney M of Simon & Garfunkel, is de muziek te beluisteren en wordt korte informatie gegeven. Maar ook de filmpjes zijn erg leuk, met bijvoorbeeld interieurs uit de jaren 60, hoelahoepen en oude beelden van een haven.

Teamleider Marieke Kanis is enthousiast “Het is echt een feest der herkenning. De spellen zijn ter informatie en ontspanning: twee vliegen in één klap!”

Voor alle doelgroepen

De al aanwezig taalspellen voor volwassenen en taal-, puzzel- en rekenspellen voor de jeugd zijn uiteraard ook nog op de tafel te vinden, waardoor de multitouchtafel nu echt van waarde is voor alle doelgroepen/leeftijden.

Marieke Kanis en Harmien Hulleman testen het mediamenu op de multitouchtafel in bibliotheek Epe