Bibliotheek NoordVeluwe Zoektocht naar Voorleeskampioenen gemeente Epe

14 schoolkampioenen lezen voor: Spannende lokale voorleesronde

De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert 5 februari in Epe en 7 februari in Vaassen de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Acht schoolkampioenen uit Epe en Oene en zes schoolkampioenen uit Vaassen en Emst uit de groepen 7 en 8 lezen voor uit een door hen zelf gekozen boek.Via voorrondes in de klas zijn deze schoolkampioenen gekozen.

Deelnemers

De schoolkampioenen die deelnemen in Epe zijn Boris Ackema van de Van der Reijdenschool, Mirte Telnekes van de K. Norelschool, Iris Bosch van de Gildeschool, Nan Regterschot van de W.G. van de Hulstschool, Sophie van der Stouwe van De Hoge Weerdschool, Sjoerd Timmerman van De Bongerd, Zola Imla van de Anne de Vriesschool en Lotte de Bruin van de School met de Bijbel Oene.

De schoolkampioenen die deelnemen in Vaassen zijn Thimo Timmer van De Sprenge Emst, Isabella Wolf van Gerardus Majella, Tamara Breman van Sterrenschool Geerstraat, Nisa Sahin van Mozaïek, Brecht Huntink van De Violier en Julia Bosch van Sprenge Vaassen.

De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlezen vormen een mooie mix van spannende, ontroerende en humoristische boeken en van op dit moment populaire auteurs.

Jury en publiek

De jury in Epe bestaat uit wethouder Visser, mevrouw Bobbink, cultuurmakelaar Cultuurplein Noord-Veluwe en mevrouw van Gessel, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe.

De jury in Vaassen bestaat uit wethouder Aalbers, mevrouw Dijkstra, voorzitter werkgroep laaggeletterdheid gemeente Epe en mevrouw Siedych, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe.

Het publiek bestaat uit introducees van de schoolkampioenen.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De voorleeskampioenen van deze lokale rondes gaan door naar de regionale ronde in Apeldoorn om gemeente Epe te vertegenwoordigen. De kampioen in Apeldoorn gaat door naar de provinciale ronde, waarna de beste voorlezer per provincie mee doet aan de grote landelijke finale op 22 mei 2019 in Amstelveen. Daar zal uit de twaalf provinciale kampioenen De Nationale Voorleeskampioen 2019 gekozen worden.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is te vinden op de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl