bibliotheek epe

Bibliotheek start weer met netwerkbijeenkomsten werkzoekenden -Speel je mee met het droombaanspel?

Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert al sinds 2016 iedere maand netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden, de bekende Walk&Talks. Vanaf november start de bibliotheek met een nieuwe vorm: workshops van JobOn.

“Als Bibliotheek zetten we ons onder meer in voor de ontwikkeling en informatievoorziening van de inwoners van ons werkgebied. Daarom hebben we een samenwerking gezocht met JobOn om ons aanbod verder uit te breiden. Hiermee hopen we werkzoekenden nog verder te helpen”, aldus Hetty van de Weg, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe. De Bibliotheek organiseert dit jaar drie workshops met als thema “gelukkig in je droombaan”. De eerste bijeenkomst staat gepland op donderdag 5 november in Heerde. Daarna volgen Elburg op 20 november en Epe op 1 december. Het zijn op zichzelf staande workshops. Elke ochtend wordt hetzelfde droombaanspel gespeeld, in een andere vestiging.

Droombaanspel
Verandering in het werk of leven komt niet door te wachten op de juiste kans. Door het ondernemen van actie en het zetten van stappen kom je erachter wat voor werk jij zoekt en op welke manier jij waarde wil toevoegen. Dit hoeft niet zwaar te zijn en het kan op een leuke en interactieve manier. Tijdens het droombaanspel ga je samen met de andere deelnemers op zoek naar jouw ideale baan en wat jij zelf kunt doen om je droombaan te vinden. Wat wilde je worden toen je klein was? Hoe ziet je droombaan eruit? Wie zou je kunnen helpen om de eerste stap te zetten naar je droombaan? Met elkaar gaan we op expeditie naar de vragen en antwoorden die jij hebt.

Aanmelden
De bijeenkomsten staan gepland voor donderdag 5 november in Heerde, vrijdag 20 november in Elburg en dinsdag 1 december in Epe, steeds van 09.30 – 11.30 uur. Geef je snel op, maximaal 12 deelnemers kunnen meedoen. Deelnemen is gratis, maar aanmelden is een vereiste. Dit kan via www.bibliotheeknoordveluwe.nl. Meld je aan en doe mee! 

Samenwerking
Dit aanbod voor werkzoekenden is tot stand gekomen vanuit een samenwerking tussen JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, en de Koninklijke Bibliotheek. “JobOn gelooft in de kracht van netwerken en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een passende baan. We zijn blij dat onze netwerkbijeenkomsten nu ook bij de Bibliotheek Noord-Veluwe worden georganiseerd”, aldus Inge Laagewaard, projectmanager bij JobOn.